Drøbak finpusser de siste detaljer såvel på banen, sekretariat, cafe og proshop og ønsker velkommen til en spennende helg.

Drøbaks Pro Jim McGowan kan både kle deg opp og «dresse» svingen din. Foto:Shop

I morgen innledes «Landsfinalehelgen» med en scrambleturnering for NSG Klubbkontakter og øvrige forbindelser og samarbeidspartnere av NSG.
Vi er naturlig nok litt spent på hvordan været skal bli, men akkurat nå ser varslene bedre ut enn de gjorde tidligere i uken. Både vinden og regnet later til å bli betydelig «hyggeligere» enn fryktet. Skjønt det varierer hele tiden…
Uansett kjører vi som planlagt, har en plan B og sender melding til alle påmeldte om ev. endinger.

Finaledagene ser imidlertid betydelig hyggeligere ut. Skyet men opphold lørdag og mulig bedring søndag. Begge dager spilles med shotgunstart kl 10:00.

Er du ute i god tid kan du også sjekke om det er mulig å gjøre en god handel med Jim i vår Proshop. I tillegg til å by på solid kunnskap om golf, spillet, teknikk og utstyr vil han i helgen også vise deg spesielt hyggelige priser..

Sjekk gjerne Proshop på Face

Birdie 1 & Callaway Putting Challenge
Etter runden søndag vil det nødvendigvis ta litt tid å regne ut resultater for så vel finalen som sammenlagt. Det er tross alt «Årets Senoiorgolfspiller» i hver klasse som skal kåres. Derfor skal vi korte ventetiden med en puttekonkurranse til inntekt for Kreftsaken. Ved å betale kr 100,- får du spille en 9-hulls putterunde der du kun skal telle «enputter». Deltakerne går ut parvis. Antall enputter rapporters til sekretariatet og den som har flest enputter vinner en Bidrie 1 elektrisk tralle.
Om flere har samme antall enputter etter første runde, spiller disse finale på hull 1 etter utslagsmetoden.
Det er tillatt å «kjøpe» seg så mange «innledende runder» man ønsker, eller føler man vil støtte kreftsaken med.

Vinnere av Senior Tour 2017, fra venstre: kl 4, Bjørn Kjønnås, Helgeland GK, kl 2, Erlend Wiik, Drøbak GK, 74, kl 3, Jon S Langsholt, Skjeberg GK, kl 1, Tom Selmer, Losby GK, kl 7, Finn Bogegård, Losby GK, og kl 5, Knut Andresen, Østmarka GK

Tidligere 
NSG Landsfinale spilles 22. – 23. september på Drøbak GK.

Her møtes de 100 beste spillerne for å  bli ”Årets Senior” i sin klasse, og sette et verdig punktum for sesongen 2018.

Kvalifisering skjer gjennom de klassevise OoM-listene og fordelingen er:
(K   1) OoM klasse 1                      12 spillere
(K   2) OoM klasse 2                      12 spillere.
(K   3) OoM klasse 3                      12 spillere
(K   4) OoM klasse 4                      12 spillere
(K   5)OoM klasse 5                       10 spillere
(K   6)OoM Region                           4 spillere
(K   7) OoM 70-Tour                        8 spillere

Om du ikke er inne på kvalifiseringsplass i din klasse oppfordrer vi deg likevel til å melde deg på om du øyner en sjanse til å komme deg innenfor.

Opprykk
Dersom spillere foran deg på kvalifisert plass melder forfall rykker du fremover i «køen». Og da er det som kjent smart å være «påmeldt» i køen.

Påmelding i GolfBox

(K   8) Landsdelsfinaler                 30 spillere

I Landsdelsfinalene i regionene (Se terminliste eller GolfBox) tas spillere fra nettolisten (for alle klasser) og fordelingen av plasser i Landsfinale blir som følger:
20 deltakere (minimumsantall for å arrangere) gir 2 plasser, deretter 1 plass pr 10ende deltaker opp til 5 plasser. (Max antall for landsdelsfinaler sør, vest og nord er 15 (som i 2017).
I Landsdelsfinalen for Østlandet er det 15 plasser til rådighet (som i 2017).
(3 beste resultater fra hver klasse. (1-3 brutto, 4 og 5 netto)).

OoM Lister for Classic Tour «lever» fremdeles.
Landsdelsfinalene gjelder også på Classic Tour samtidig som de også er uttaksturneringer for 2019 Først når Landsdelsfinalene er ferdigspilt 16. september er listene for hvem som er kvalifisert til Landsfinale klare.

7 tellende
For å kvalifisere seg fra Landsdelsfinalen er det en forutsetning at spilleren har 7 tellende runder. Dersom vinneren av en klasse i Landsdelsfinalen, er kvalifisert gjennom ClassicTour vil neste på resultatlisten bli kvalifisert.

Forrang
Er en spiller kvalifisert på flere lister/kategorier, skal spilleren stille i den ”høyeste” kategori hun eller han er kvalifisert i. Det gjør at plass i den lavere kategori blir ledig for nest spiller på listen.
Kategorienes rekkefølge fra K1 til K8 i prioritering. K1 er høyest.
Eksempel:
Er en spiller kvalifisert i K3 og K8, skal det spilles i K3 og plassen i K8 tilfaller neste på listen.
Unntaket som bekrefter reglen er at en spiller som er kvalifisert i K7 får lov til å velge dersom hun eller han også er kvalifisert i en annen kategori…

OBS: Når listene over alle kvalifiserte er sluttført opprettes en ”Deltakerliste” i samsvar med påmeldingene i GolfBox.
Forfall fra deltakerlisten gir opprykk for neste spiller på listen for kvalifiserte på OoM-listen for samme kategori.
Startliste opprettes fra revidert deltakerliste.

Reenskaug er med i gruppen av historiske hotell.

Bestill hotell i tide
Øyner du muligheten for å kvalifisere deg anbefaler vi å sjekke mulige overnattingsalternativer allerede nå.
NSG har gunstig avtale medReenskaug Hotel. Ring og fortell at du skal være med i NSG Landsfinale. Tlf: 64 98 92 00 eller send e-post til mail@reenskaug.no