Oslo-damene og herrene fra Losby holdt konkurrentene unna og vant 1. div, men vinnergleden var nok like stor i så vel 2. som 3. divisjon.

Den største seieren denne helgen nøler ikke redaksjonen med å tildele Golfgleden.

Viktor Hovland ble den første nordmann som løftet The Havemeyer Trophy. (Foto: Getty Images)

Alle seniorene, som med  glød, glede og bøttevis med følelse for å kjempe for sin klubb i Lagmesterskapet, ble i løpet av kvelden og natten forent i et stort og jublende «Landslag».
Bragden som Viktor Hovland utførte på Pebble Beach søndag 19. august 2018 gir stolthet og inspirasjon, som forener oss som golfspillere og gjør at mange kommer til bli nysgjerrige på magien i denne idretten.
Også det er en ny historisk mulighet.

Så får vel vi som allerede er på vei inn i historien bære over med at vårt «riksdekkende golfmedium» Norsk Golf ikke finner plass til en aldri så  liten notis om  den massemønstringen av Golfglede som Lagmesterskapet er.

Tilbake til «Selveste  dagen».
Det er god grunn til å feste seg ved 19. august 2018, som en historisk begivenhet for norsk golf. En effektiv «Huskeknagg» kan være at du 19. august 2018 selv kjempet for klubben og laget samme dag som Viktor Hovland mirakuløst nok vant US Amateur. Gratulerer i  bunnløs beundring.
Det er mange historier som skal fortelles fra denne dagen. Ikke minst fra våre utmerkede og hardtarbeidende turneirngskoordinatorer som sammen med klubbene har sørget for stort sett «knirkefri» gjennomføring på syv baner. Men først til årets vinnere i de ulike divisjoner og avdelinger. (Rapporter følger lenger ned på siden.)

1.Div. Kongsvingers GK (Avd. A)

Damene fra Oslo vant 1. Div. på Kongsvingers: Foto: Jørgen Aanestad-Pettersen.

 

Vinner damer: Oslo GK +38 (398)
Laget besto av: Anne Line Bakkevig, Bøbban Paus, Cathrine Schrøder og Jannicke Nielsen Bakken.

 

 

 

Herrene fra Losby tok pokalen i 1. Div. på Kongsvingers: Foto: Jørgen Aanestad-Pettersen.

 

Vinner herrer: Losby GK +8 (368)
Laget besto av: Geir Spanli, Per Andresen, Stig Rune Jacobsen og Tom Selmer.

 

 

 

 

2.Div. Romerike GK (Avd. A)
Vinner damer: Drøbak GK +55 (415)
Vinner herrer: Trondheim +16 (376)

Drøbakdamene Marit, Tove, Kjellaug og Tina spilte seg opp igjen i 1. div. Foto: NSG.

 

 

 

 

 

 

Vinnere fra Trondheim GK og Gunnar Ellingsen, NSGs Turneringskoordinator. Foto: Bjørn
Vinnerlag på Kragerø. Foto: Asle P Johansen.

 

2. Div.  Kragerø GK (Avd. B)
Vinner damer: Asker GK +58 (408)
Vinner herrer: Kjekstad +39 (389

 

 

 

3.div nord, Ålesund GK
Vinner damer: Byneset GK +137 (497)
Vinner herrer: Ålesund GK 1 +55 (415)

Damene fra Byneset vant 3 Div damer Nord. Foto: Ståle Eikrem
Ålesundherrene vant   i 3. Div på hjemmebane. Foto: Ståle Eikrem.

3.div Sør, Atlungstad GK (Avd. B)
Vinner damer: Drøbak GK +115 (475)
Vinner herrer: Miklagard GK +32 (392)

Kirsten, Caroline, Herdis og Astri spilte Drøbak opp fra 3. div på Atlungstad. Foto: Lars J Hoel.

3.div Sør, Larvik GK (Avd. A)
Vinner damer: Nøtterøy GK +84 (444)
Vinner herrer: Sandefjord GK +12 (372)

Nøtterøy-damene Else Marie Fjære Skogsrud, Jill Hervik, Trine Nordeng og Dagfrid K. Christensen. Lørdagen stilte Anne Lise Bergsholm (som ikke er med på bildet) vant på Larvik. Foto: Sissel Johansen.
Sandefjords herrelag vant på Larvik. Foto: Sissel Johansen.

3.div Vest, Bjørnefjorden GK
Vinner damer: Sandnes GK +82 (422)
Vinner herrer: Karmøy GK +50 (390)

Alle detaljer i resultatlistene kan du studere ved å KLIKKE HER

 Vi takker alle baner og turneringskomiteer for innsatsen. Takk også til våre turneringskoordinatorer på alle baner og stor takk til Erik Økseter som i samarbeid med Lars J Hoel har administrert det største og mest omfattende Lagmesterskapet noensinne.

Rapporter:

Vi åpner «ballet» med en fyldig rapport fra vår utmerkede turneringskoordinator Lars J Hoel fra Atlungstad 3. div. Østlandet Nord, Avd. B :
-For en strålende dag.
De siste 3 timene i går regnet det jevnt og trutt, men alle var like blide.
I dag skinte sola igjen over «Vakre Atlungstad GK», og om alle var glade i går var nok stemningen ennå bedre i dag, selv om ikke alle var like fornøyd med egne resultater.
Pål og hans store dugnadsgjeng stilte velvillig opp og sørget for at vi hadde det bra, mens Bjørn, Lasse og Liv registrerte resultater i stort tempo og sørget for at alt ble riktig.
Etter gårdagen ledet Miklagards herrer med knapp margin foran Losby og Skjeberg.
Men i dag viste Miklagard hvem som var best i 3. div. Østlandet Nord, Avd. B, med 32 slag over banens par etter to dagers spill lot vi oss imponere.
Losby fulgte som nummer 2 med 42 slag, og Skjeberg på 3. plass med 54 slag +.
I Dame klassen ledet Haga etter første dag, med 15 slag på laget på 5. plass, men finaledagen spilte damene fra Drøbaks 1. lag fantastisk, og vant med 115 slag over banens par, med Haga 2 slag bak, på 117, og like bak kom damenes hjemmelag Atlungstad på 119 slag.
Gratulere med innsatsen til alle vinnere og de øvrige 21 deltakende lag.
Nevnes skal også de to spillerne som sikret seg Beste Brutto etter singelspillet i dag, hvor Herdis Eikemo fra nettopp Drøbak 1 klarte seg med 20 slag over banens par, og med Øistein Bråthen med +8 fra Miklagard., vil vi gratulerer dere begge. (Øistein; du får din sjekk i posten.)
Med shotgun start kl. 09.00 kunne vi nok ikke på forhånd si at vi skulle være ferdig med turneringen og premieutdelingen for 27 lag presis kl. 15:00, men det var vi. Takk til alle som gjorde dette til to fine dager for alle.

Fellesbildet er alle plakett-lagene, med damene fra Atlungstad og 3. plass fra venstre, deretter vinnerlaget fra Drøbak og sølvlaget til Haga på høyre flanke.
Bak fra venstre ser vi to av Miklagards vinnere, deretter ser vi en ensom svale fra Skjeberg og deretter tre spillere fra Losbys sølvlag.
De hvite damene med 2. plassen fra Haga og Drøbaks damer. Atlungstads damer var da forduftet, men like glade for sin 3. plass.

Erik Økseter rapporter fra 1. Div. på Kongsvingers

Kongsvingers GK viste seg fra sin aller beste siden i helgen med nydelige fairways og greener. En velsmurt frivillig stab på 14 personer gjorde sitt til at alt forløp prikkfritt. Turneringsleder Olav Nysæter styrte sine tropper med en stødig og sikker hånd. Grillbufffeten smakte like fortryllende som før!
Mot  slutten på lørdag fikk vi styrtregn, og både klubben turneringsleder samt NSG’s ansvarlige svabret greener så vannet bokstavelig talt sprutet!
Søndag var strålende på alle måter.
På herresiden var det helt åpent etter fourball runden på dag 1 med åtte lag innenfor 5 slag. Losby og Nøtterøy lå side by side, etterfulgt av Haga ett slag bak.
Søndagens singlespill ble like jevnt med Losby og Stavanger side by side med Miklagard ett slag bak. Nøtterøy og Haga spilte seg beklageligvis ut av tetstriden, selv om Nøtterøy kom på samme totalscore som Miklagard, men med  dårligere score enn Miklagard siste dag.

Som kjent vant Losby GK foran Stavanger GK og Miklagard GK på 3dje. (Scores ser du i GolfBox)

I Dameklassen skilte lagene fra Oslo og Haga seg ut i fourballen på dag 1.
I singlespillet satte Oslo damene inn en turbo som ingen andre lag kunne matche, og det ble en relativt klar og velfortjent seier til Oslo GK foran Haga GK med Bærum GK på 3dje. (Scores ser du i GolfBox)

Dagens beste damescore på 79 brutto ble delt mellom Jannicke Nielsen Bakke fra Oslo GK og Kristin Gunhildrud  fra Bærum GK.
På herresiden presterte Tore Nyrén fra Stavanger GK en kjemperunde på banens par brutto fra et hcp på rundt 7, og vant hårfint foran et kobbel av spiller på rundt scratch i hcp. Meget imponerende!

Fra Kragerø rapporterer Asle P Johansen

God morgen.
Litt sent, men fra Kragerø rapporteres om topp stemning.
Lørdag var ikke værgudene helt på vår side og det var mange som fikk bekjentskap med røsslyng og svaberg i sin fortvilete leting etter ballen, som uforståelig hadde havnet langt vekk fra den fantastiske grønne fairway i stormkastene.
Søndag var det perfekte spilleforhold på en like perfekt bane. I dameklassen ble Askerdamene for sterke for de øvrige og kunne motta seierstrofeet med god margin til de øvrige.
Herreklassen ble meget jevn og reglene for like score måtte anvendes, og her var det Kjekstad som ble det heldigste laget med seier på «beste samlet resultat siste runde» foran Skjeberg og Nøtterøy. Kun fire slag skilte de fire beste.

Imponerende av Per Berge som klarte å styre ballene til imponerende 71 slag.

Stor takk til Yngvar, Terje og ikke minst greenkeeperne for et topp gjennomført arrangement.