Vi håpet i det lengste, men å spille "Russisk rulett" med et Europa "fulladet" med Covid 19 har ingen hensikt.

Ikke kjekt å sjekke ut når du ikke vet hva som skjer når du skal sjekke inn. Foto: Dump

Etter å ha fulgt utviklingen i så vel smittesituasjonen ute og hjemme, samt det faktum at våre myndigheter fraråder reiser som strengt tatt ikke er nødvendige (Se denne link) har NSG i samråd med NGF besluttet å avlyse alle representasjonsoppgaver i 2020.

Her er utdrag av NGFs uttalelse fra Sportssjef Øyvind Rojahn:
-Det er flere ting som spiller inn, og aller viktigst er selvfølgelig myndighetenes anbefalinger og til enhver tid hvilke land som er grønne eller røde. Vi må legge til grunn at Utenriksdepartementet fortsatt fraråder aller reiser som ikke er strengt nødvendige. Da blir spørsmålet: Hvor viktig er det at 6 senior damer og menn får spilt årets mesterskap?

 –Golfen har vært heldig i denne merkelige situasjonen, og vi må ikke glemme at det fortsatt er flere idretter på breddenivå som ikke har fått begynne å trene som normalt eller konkurrere. Hvilket signal sender vi i golfen dersom vi sender utøvere til konkurranser i utlandet i denne situasjonen? Vi er usikre, og samtidig tenker vi at det kanskje er en forskjell mellom senior golfere og yngre golfere som har behov for å konkurrere utenlands for å bli mer attraktive for College eller som forberedelse til en profesjonell karriere.

-Når det gjelder å sende yngre utøvere utenlands, så har vi ikke enda tatt en beslutning på om vi kommer til å gjøre det denne høsten. Vi må følge nøye med på utviklingen, og vurdere nøye fra turnering til turnering (land til land) på om det er fornuftig for oss å sende noen. Beklager at vi ikke gir noe 100% svar i noen retning ennå, og håper på forståelse for at det er vanskelig.

Covid 19-viruset vet ikke at det er forbudt. Bare du kan bidra til å hindre at det sprer seg. Foto: Veivesenet.

Ja visst er det vanskelig, men det er noe som heter at om man er i tvil om noe så bør man la det være. Eller som det sies i golf: «Better safe than sorry»
Vi kan ikke ta ansvar for å sette egne spillere i fare, ei heller at deres nærmeste kommer i en utilsiktet smitt-/kantene-situasjon. Det er heller ikke formålstjenlig for golfens omdømme og anseelse dersom et «seniorlag» tar med seg smitte hjem etter turnering utenlands, når svært mange idretter ikke en gang får konkurrere lokalt innenlands.

NSG er de første til å beklage nødvendigheten av en slik beslutning fra et sportslig ståsted. Men når det er umulig å si hvordan smitten utvikler seg i ulike land og flere spillere har gitt beskjed om at de ikke ønsker å reise ut dersom dette medfører fare for smitte og påfølgende karantene, er dette den eneste fornuftige løsning.
Følgelig er det bare å fortsette å spille for uttak for 2021.

Mulig «Invitational» som erstatning.
Turneringskomiteen vurderer å avholde en helgeturnering (i september) hvor vi inviterer alle kvalifiserte spillere til landskamper, EGA, ESGA, ESLGA osv. for å konkurrere om «årets representasjonspiller» brutto og netto.
Nærmere informasjon opplegg, tid, sted og økonomi kommer når beslutning er fattet.

Styret i NSG ber om respekt og forståelse for beslutningen og oppfordrer til å finne motivasjon til videre spill på Sissener Classic Tour m/uttak 2021 som mål.
Ha ellers en feiende flott dag og lykke til videre med såvel sommeren som sesongen.