Sviland topp 5 i EUROPEAN SENIOR MEN'S TEAM CHAMPIONSHIP

Europamesterskapet for Lag senior 2017, starter i dag på PGA Sweden National, Malmø – 5. – 9. September. (Det gjør også landskampene mot Sverige og Danmark på Sandefjord GK, men det skal vi komme tilbake til senere…)
Det ble nok en tøff dag for mange, men Tore Sviland leverte en pen 69 runde og ligger på 5 plass etter første dag.. Klikk på LIVE SCORE nederst på siden så ser du hvordan de andre norske ligger an….

Det sterkeste EGA-laget på lenge?                              Atle Bartha, Asbjørn Ramnefjell, Tom Arne Tollefsen, Tore Sviland, Øyvind Reinertsen og Rune Kristiansen.

EUROPEAN SENIOR MEN’S TEAM CHAMPIONSHIP er det desidert høyeste amatørnivå norske seniorer kan delta i som lag. Alle som har fulgt med på norsk seniorgolf legger våkent merke til at det er store utskiftninger i lagene i år etter at aldersgrensen ble senket fra 55 til 50 år.
På det norske laget holder ”klippene” Asbjørn Ramnefjell (67) og Tore Sviland (59) fortsatt stand, og må finne seg i å bistå ”rookiene” i denne sammenheng; Atle Bartha (54), Rune Kristiansen (53), Øyvind Reinertsen (52) og Tom Arne Tollefsen (50) med et og annet erfaringstips i dette krevende mesterskapet.

Vinnerskaller
Ikke at disse karene ikke har prestert på høyt internasjonalt nivå tidligere, men her kreves så vel kløkt og kunnskap i tillegg til ”ungdommelig” kraft og djervhet.
Her skal de ikke bare kjempe mot Europas beste spillere; de får også en utfordrende bane å stri med under tilsynelatende krevende værforhold.
Så kanskje er det også her slik at den som klarer å vinne kampen ”mot seg selv” går seirende ut av ”eventyret”. For det er ”a dream come true” å spille golf på dette nivået.
-Håpet er å komme i A-puljen, forteller Asbjørn Ramnefjell.
-Tirsdag og onsdag er det kvalifisering hvor fem av de seks scorene teller. Så blir det matcher torsdag, fredag og lørdag slik som vanlig i EM i andre klasser.

Redaksjonen ønsker lykke til og regner med at vi har med oss våre lesere som kan følge utviklingen av lagets målsetting her: LIVE SCORE

 

Landskamp krever også sin mann…
På Sandefjord GK er det to norske lag i sving med fourballs mot henholdsvis Sverige og Danmark.
Kanskje kan ikke nivået sammenlignes, men håp, iver, vilje, entusiasme og ikke minst stolthet og glede er desidert på samme nivå som i Malmø.

Danmark klarte i år kun å stille 6 brutto- og 3 nettospillere, mens Sverige er fulltallige med 6 brutto, 6 netto og 4 70+. Været ser ikke helt «trygt» ut, men trøsten får være at i golfspillets hjemland, så er dette rene «høysommerværet».
Dette blir moro.

Redaksjonen ønsker lykke til.