Årets første tordenvær ga krevende spilleforhold i «Badebyen»

I redaksjonens oppvekst var det en stående regel at ingen badet i fjorden før det første tordenværet hadde varslet at sommeren var kommet. I går kom sommeren først, og deretter ble det «bading» for halve startfeltet.

Det startet flott, men så ble det vått. Foto: NSG

Sissener Classic Tour startet i lettskyet pent vær, men etterhvert som dagen ble varmere og varmere bygget det seg opp kraftige tordenbyger, som skyllet innover siste startpulje.
Klokka 16.10 «gikk sola ned» etterfulgt av et kort skybrudd med akkompagnement.
To væravbrudd måtte til før en tapper gjeng i Turneringskomiteen kunne lukke og låse «Turneringskontoret» kl. 21.43.
Innen den tid var det imidlertid mange spillere (49) som hadde sagt takk for seg, da de kanskje var våte nok allerede, eller av ulike årsaker ikke ønsket å «utfordre» værforholdene.
Banen var imidlertid våt, men spillbar etter andre væravbrudd og heldigvis kom alle rundt før det ble mørkt.

Redaksjonen har registrert kritiske bemerkninger til at turneringen ikke ble avlyst ved første spilleavbrudd. Vi gir likevel en aldri så liten honnør til turneringsledelsen for en krevende beslutning. Med et våkent øye på værradaren, så de at etter den siste tordenbygen (ca 19.10) var det både vær- og spilleforhold, samt tid til å fullføre turneringen før mørkets frembrudd.
Vi henviser i så måte til NGF generelle turneringsbestemmelser:
Normalt skal en påbegynt runde gjennomføres, selv om den må avbrytes eller fullføres neste dag. Det er viktig å observere følgende mening i regel 6-8: «Dårlig vær er ikke i seg selv en god grunn til å avbryte spill».

Det som imidlertid må være en lærdom etter denne dagen er at kommunikasjonen mellom turneringsledelse og spillere må bli tydeligere i felles forståelse for nå det er avbrudd og når en turnering er avlyst.

Når det er sagt, er det selvfølgelig synd for alle i siste startpulje (fra kl 14.00) å registrere at det ble krevende å utfordre spillere i sommersol, men umulig var det ikke.
Både Asbjørn Ramnefjell (start 15.10) og Nils Grønnigsæter (start 15.20) holdt kruttet tørst og «hamlet» opp med Geir Spanli sin formiddagsrunde på banens par.
I klasse 2 berømmer vi også vinneren Thorbjørn Andersen for en imponerende 73 runde med start 15.40. (5 slag bedre enn Bror Morten Andresen som gikk i «duggpatruljen» kl 08.10.)

I den grad noen skulle ha glemt det, minner vi høfligst om at golf i høyeste grad er utendørsidrett. Hadde du hellet med deg i dag er det ikke sikkert det skjer neste gang. Og omvendt.
Er du imidlertid blant dem som opplever at du lever under en tordensky, uansett, er du herved invitert til en runde på Drøbak, når vi med sikkerhet kan si at sola skinner hele dagen.
Så kan vi ta et bad i fjorden etterpå.

Asbjørn Ramnefjell fortsetter å vri armen rundt på de fleste i feltet og leverte dagens laveste score sammen med Geir Spanli. Foto NSG Arkiv.

Klassevinnere på Drøbak:
kl 1, Asbjørn Ramnefjell, Oslo GK, 70
kl 2, Thorbjørn Andersen, Nøtterøy GK, 73
kl 3, Gunnar Ellingsen, Romerike GK, 81
kl 4, Erik Økseter, Asker GK, 71 (netto)
kl 5, Paal Moen, Preikestolen GK, 72 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER
Premiesjekker blir delt ut i forbindelse med kommende turneringer.

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Drøbak GK for solid arrangement, grei bane og «gnistrende» sommervær.
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre i med innspurten av kvalifisering til de ulike Europamesterskapene (frem til 31. mai) og resten av sesongen.