Det ble tøft på slutten, men 8. plass er likevel "vanvittig" moro

Ikke helt fornøyd kan vi lese av «tilbakemeldingene» fra Wien. Matchene mot Finland i går og Island i dag gikk ikke hjem for de yngste damene, men de eldste holdt delvis unna og tok også en 8. plass.
Kort rapport med bilde fra «evigunge» Solveig Moen:
-etter et knepent tap mot Island idag ble de enige om å hoppe «i havet»
MS laget endte også på 8. plass.

Elin Horgen tikket også inn en liten rapport i dette sekund:
-Hei. Siste dag. Forventningene var høye før kampen mot Island. Det var en spennende og jevt omgang. Vi kjempet til det bitter end, og alt ble avgjort på hull 18 og siste putt.  Island trakk det lengste strået. Vi feiret med en felles dupp m klær på banens egen strand.
Se video som ble sendt på messenger.

Resultater:

Marisa Sgaravatti Trophy Matchplay Day 1

Masters Team Championship Results 2018

Tidligere

Nå blåser flaggene «riktig vei» for damene i Wien.

Etter å ha ristet av seg første dags spenning leverte Marisa-laget en imponerende laginnsats i de avgjørende single-rundene. Det betyr avansement inn i matchplay. Elin Horgen skriver:
-Vi er veldig glade for at vi har klart å komme oss opp i gruppe 2 i dag. Reidun hadde en fantastisk runde på 84 slag som var betraktelig bedre enn sin åpning. Det betyr at vi ikke kan bli dårligere enn nr 8. Vi ser fram til match med finnene i morgen. Vi vet de er sterke, men det er vi også. ?? Natta fra Wien

Også de eldste damene leverte en forrykende runde og klatret til 7 plass. Dermed er det duket for en meget spennende «innspurt» der belønningen er å spille seg inn til bedre plasseringer enn på mange år.
Dette «swinger» det av, og vi ønsker masse lykke til.

Marisa Sgaravatti Trophhy Day 2

Masters Team Championship Day 2

Tidligere:
Første spilledag i Marisa Sgaravatti Trophy og European Ladies Masters Team Championship 65+ er unnagjort og de norske damene  gjorde en hederlig innsats, selv om de ikke er å finne i tetsjiktet.

Kaptein Elin Horgen fra Drammen skal holde styr på «Vestfold-ligaen». Bak fra venstre: Bente Hansen, Reidun Aas Johansen, Susann Heimdal
og Nina Henriksen.

 

 

Selv med en liten «kraftplugg» av en grønn traktor, som inspirasjonskilde til Wienervalsen, ble det tydeligvis ikke noen «dans på roser» for våre energiske damer. Kanskje var deler av «dansegulvet» i glatteste laget. Det skal sies at Diamond ikke akkurat en enkel bane å ta seg rundt.

 

 

Kaptein Annikken Briseid til venstre med sitt lag bestående av Solfrid Foseide, Anne Line Bakkevig og Solveig Moen.

 

De eldste, som spilte Fourball i sin første runde i European Ladies Masters Team Championship 65+, er topp 10 med sin niendeplass etter første dag. (8 slag bak Italia som leder.)
Etter dagens Fourball spilles single der tre av fire teller, i de to neste dagene.

 

 

De yngste, som spilte single ligger på 11. plass i kampen om Marisa Sgaravatti Trophy. (29 slag bak Finland som leder.)
De to første dagene spilles single som kvalifisering til matchplay. Fire av fem singlescores teller i denne kvalifiseringen. Plasseringen etter to dager (36 hull) avgjør gruppeinndeling i match.

Resultater finner du på på disse linkene:

Masters Team Championship Day1

Results Marisa Sgaravatti Trophy Day 1

Redaksjonen har mottatt følgende rapport fra Elin Horgen:
-Det ble en litt tung dag for oss norske på åpningen i Sgaravatti. Det er en lang og krevende bane med mye vann. Vi har sjelden sett så høye score etter en runde, så det var ikke bare Norge som slet.  Vi kan glede oss over at Finland leder  med tre slag over Sverige , men satser på at vi tar igjen noe av det «tapte» i runden i morgen. 
Damene er ved godt mot.

Wiens, og kanskje verdens mest kjente kake; Sachertorte har trøstet mange.

Wien er ellers kjent for sin spanske rideskole, Sachertorte og ikke minst for å være byen der Napoleon led sitt første store nederlag i 1809.
Han rakk neppe å smake verken Wienerschnitzel eller Sachertorte, ei heller vet vi om han fikk inspirasjon til å lære seg å bake, men at han etter hvert ble god til å mele sin egen kake vet vi.
Hvordan det gikk med Napoleon vet de fleste; hvordan det går med våre kjempende damer under sine «Hæreførere» Annikken og Elin, får du vite her i neste episode.
I mellomtiden anbefaler vi på de mest sødmefylte og forfriskende å unne seg et glass kald Grüner Veltliner. Eller muligens to.

Uansett ønsker vi damene våre all mulig lykke til videre i mesterskapet.

Tidligere:

Damene på plass i Wien

I dag starter årets viktigste «Wienervals» for norske seniordamer.
Damene som representerer Norge i Marisa Sgaravatti Trophy og European Ladies Masters Team Championship 65+ valgte en grønn «kraftplugg» som første «dansepartner» i Wien.
Dette mesterskapet er en av de største og viktigste turneringene for “erfarne kvinner”, og spilles i år på den meget krevende DIAMOND COUNTRY CLUB i Atzenbrugg, like utenfor Wien. (Banen KLIKK HER)
I dag spiller de yngste damene (50 – 64) single slagspill mens 65+ spiller Four-ball, så får vi se om jentene henger med i svingene på den «grønne parketten».
Som vi ser går «kraftpluggen» på diesel, men vi håper å tror at de erfarne damene vet å velge noe mer energigivende «høyoktan» for å holde følge med Europa-eliten. De har en tøff jobb i fire dager foran seg og bør holde seg unna «uplølyd mark».

Programmet for turneringen KLIKK HER


Norges lag består av følgende spillere:

European Ladies Masters Team Championship 65
Briseid Annikken Capt, Asker
Moen Solveig, Vestfold
Bakkevig Anne Line, Oslo
Solfrid Foseide, Stavanger

Marisa Sgaravatti Trophy
Horgen Elin, Capt, Drammen
Bente Hansen, Vestfold
Henriksen Nina, Vestfold
Reidun Aas Johansen, Vestfold
Heimdal Susann, Vestfold

Redaksjonen jobber med å finne en link til scoreboard, men har allerede funnet frem til et par inspirasjonskilder, slik at damene kan finne rytmen:
Rumba med Gunn  /
Traktor med henger /

Da gjenstår kun et helhjertet ønske om all mulig lykke til. Her gjelder det å «følge med i Svingene»….