Det gikk så vassføyka sto da vinnere skulle kåres på Hakadal

TK- og turneringskoordinator Asle P Johansen har gitt oss følgende fyldige rapport fra avslutningen av tredagersurneringen Mini Tour Oslo:

NSG gjør som Hakadal – serverer golflgeden på rød løper…

Etter to solrike dager på Asker GK og Nes GK 09 kom været for de tøffe og samvittighetsfulle seniorgolfere. Hakadal GK stod som arrangør for finalen i Mini Tour Oslo hvor dessverre «YR» fikk rett i sine spådommer. Tor Oddvar og hans stab hadde gjennomført alle forberedelser på en utmerket måte, for at alt skulle ligge til rette for en vellykket turnering. De gjennomførte med glans og lot seg ikke skremme av litt rufsete vær.  Nesten seks timer som frivillige startere under åpen himmel står det respekt av.

Dessverre er det ikke alle påmeldte spillere som har den samme respekt for den jobben som legges ned i forkant og under en turnering. På tross av alle advarsler om forventet utbrudd av «vassjuken» var det skuffende at 17 stykker av de gjenværende på startlisten (127 av opprinnelig 164) tirsdag kveld kl. 24:00 ikke møtte, fullførte eller kun kom for deretter å snu i døren. Skal NSG i fremtiden få klubber til å arrangere og samtidig oppnå gunstig greenfee må vi alle respektere og beundre alle de frivillige som stiller opp for at vi skal få leke.

Hjertesukk til ettertanke
Til de som til enhver tid alltid må finne en unnskyldning for at eget spill ikke er som forventet anbefaler jeg at de prøver seg som «frivillig» i egen klubb på våre turneringer. Kanskje flaggplasseringer, lik og passende hastighet på greener og øvrige detaljer på banen da blir riktige?

Elin bruttovinner

Bruttovinner Elin Malde trives godt med vann. Mye vann. Foto:Face.

Før dagens turnering var det fremdeles åpent om hvem som ville bli beste netto- og brutto spiller. I bruttoklassen ledet Øyvind Reinertsen (+11) foran Stig Rune Jakobsen (+12) og Geir Årvoll (+14). På Nes GK 09 viste Elin Malde fra Stavanger GK sine kvaliteter ved å gå på kun +4 og med bra spill også på Hakadal GK (+4) vant hun suverent på +8 foran Øyvind på +11 og med Asbjørn Ramnefjell, Stig Rune Jacobsen og Sigurd Thinn på delt tredje.

Espen nettovinner
I nettoklassen var det Paul Tanne (+1) som lå i tet foran Bjørn Juvet og Peter Kolstad etter to dager. Espen Halvorsen fra Asker hadde en god runde første dag, men taklet ikke sola på Nes og falt tilbake med skuffende +9. På Hakadal GK tok han igjen frem det gode spillet og når Paul ikke fikk spillet til å sitte vant Espen sammenlagt på -3 med Eirik Hagen og Paul på delt andre.

Med strålende vær i sikte (stol på YR)  blir det kommende helg spill på Mjøsen GK (lørdag) og Atlungstad (søndag)

Klassevinnere på Hakadal:
kl 1, Sigurd Thinn, Hauger GK, 74
kl 2, Freddy Mons Lorentzen, Grønmo GK, 81
kl 3, Håvard Hveem, Gjøvik & Toten GK, 82
kl 4, Roar Johansen, Mjøsen GK, 71 (netto)
kl 5, Laila Irene Medhus, Hakadal GK, 70(netto)
kl 6, Per Stenhamar, Bærum GK, 7 (netto)
kl 7, Steinar Svendsen, Lillestrøm GK, 74 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Hakadal for nok en inspirerende golfopplevelse.  
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre med Sissener Classic Tour. Ikke minst til helgen på Ålesund, Herdla og Rauma.
Glem heller ikke turneringene mandag på Stjørdal.