Etter intense uker på golfbanen kom regnet som en velsignelse – men når kommer turneringene?

Ikke bare banene har godt av en skikkelig dose vann og pause fra ivrige golfspillere; også vi spillere kan ha nytte og glede av å roe oss ned og gjøre noe helt annet.

Redaksjonen må smertelig innrømme at vi har presset oss til å «elske» smerter i ledd og senefester i glede over å få lov til å bolle oss i det grønne, men sannelig er det vederkvegelse* å kunne sitte helt stille uten å gjøre noen ting og tenke på absolutt ingenting.
Skjønt det siste er uhyre krevende for de aller fleste. (Heldigvis, ellers hadde det vært ille.)
Og som man sitter der og undres kommer det melding om at alle kultur og idrettsaktiviteter for flere enn 500 personer er forbudt frem til 1. september.

Nytt håp for alt opp til 499
500 tenker vi. Hvorfor 500? Er det der grensen for massesmitte går?
Hvorfor ikke 400 eller 600?
Heller enn å tenke på hva som er forbudt er det mer oppløftende å tenke på hva som kan bli tillatt for kultur- og idrettsarrangement med 499 og færre.
Spesielt interessert er vi i aktiviteter som ikke må ta hensyn til et uregjerlig publikum. Eller sagt på en mer positiv måte; aktivitet som slipper å sende melding til publikum om at de ikke får lov til å komme, ganske enkelt fordi vi ikke har publikum.
Aktiviteter som er underlagt alle gjeldende smittevernregler og forskrifter, der deltakerne er fordelt i lovfestede grupper á fire personer som starter til en gitt tid og som ikke er i berøring med hverandre i løpet av ca 4,5 timer.
En aktivitet hvor resultatregistreringen er elektronisk og premieringen nettbasert uten noen form for sosial samling utover det som er tillatt innen klubbens tilbud til sitt publikum.

Torsdag kan bli en gledens dag
Vi uttrykker full tillit til at Norges Golfforbund i sine forhandlinger med Norges Idrettsforbund om forståelse og tolkning av de retningslinjer som Regjerningen har bebudet torsdag 30 klarer å skape forståelse for golfspillets mangfold og kvaliteter både som breddeaktivitet og toppidrett.
Mestringsmåling stimulerer aktivitet og motiverer til ytterligere innsats for unge og eldre på alle ferdighetsnivåer. Golfens unike styrke ligger i at dette gjelder like gjerne inn i klubbens ulike grupper, som klubbene imellom både lokalt og nasjonalt.
Derfor jobber NGF nå etter en plan med 4 kategorier for å skape forståelse for betydningen av å komme i gang med turneringsspill:

  1. Åpne for «lukkede klubbturneringer».
    Klubbene kan arrangere turneringer for egne medlemmer.
  2. Åpne for «åpne klubbturneringer».
    Klubbene kan tillate medlemmer fra andre klubber å delta. Eks, Narvesen TourÅpne for «forbundsturneringer».
  3. Turneringer hvor spillere fra hele landet blir invitert til å delta.
    Eks, Srixon Tour, Garmin Norgescup, Norgesmesterskap.
  4. Åpne for «internasjonale turneringer».

Norges Idrettsforbund har gitt NGF klar beskjed om at p.t. er all denne aktiviteten forbudt frem til 15. juni, men NGF jobber mot sentrale myndigheter for å komme i gang med klubbaktivitet så snart som mulig.
Når Regjeringen og KUD kommer med nye retningslinjer 30. april vil det gi føringer for hvordan vi skal forholde oss til kategoriene 2 – 4.

NSG følger alle retningslinjer gitt av våre overordnede myndigheter og er i dialog med NGF for å skape forståelse for hvor NSG Lagserie Match og Sissener Classic Tour skal legges i deres kategorisering.

I verste fall kommer vi ikke i gang før 15. juni, men vi lever i håpet om at 30. april kan bli en gledens dag. I mellomtiden gleder vi oss over regnet som gir liv til gresset, forfrisker banene og gjør at vi kan slappe av litt før vi atter husker at golf var noe vi begynte med fordi vi hadde lyst til å ha noe å gjøre selv om det regner.

*Om du i din nysgjerrighet undres over hva ordet vederkvegelse betyr, så er det en «forundringspakke» av et ord, som rommer summen av en behagelig, avslappende, velgjørende, lindrende og samtidig oppkvikkende, fornyende tilstand og opplevelse.
Slett ikke ulikt å spille en golfturnering.