Denne helgen er på en måte "Golfspillets Nasjonaldag"

Når det spilles klubbmesterskap på nesten alle golfbaner i Norge denne helgen (for det har NGF bestemt i sin terminliste) er hensikten selvfølgelig å kåre klubbens beste golfspiller. (Samt gi alle som jobber med å arrangere turneringer i NSG en frihelg)

Likevel er redaksjonen er av den bestemte oppfatning at det er en betydelig større seier for klubben og golfspillet at klubbens medlemmer benytter KM som miljøskapende tiltak for mestring og sosial «lagbygging».

Klubbmestere kommer og går, men om klubben ikke består, som en møteplass for mestring, hygge og det vi liker å kalle «Golfglede», mister gleden og stoltheten over å bli klubbmester sin verdi.

Aktuell klisje
Sjelden er setningen; «Det viktigste er ikke å vinne men å delta», som tilskrives Pierre de Coubertin, grunnleggeren av de moderne olympiske lekene, av større betydning enn i et Klubbmesterskap i en golfklubb.

Håpets Arena
Men det krever litt innsats. Det er relativt enkelt å kåre en vinner i dame- og herreklassen, men å gjøre alle til «vinnere» krever at det tenkes litt «utenfor boksen» og gripe muligheten til å gjøre noe ut av KM; også som en sosial «happening».

Da kan det hende at mange flere i klubben vil glede seg til denne begivenheten og finne glede i å hylle alle vinnere. En golfbane er «Håpets Arena», alt kan skje, både det mulige og det umulige, så tenk hva som er mulig, fremfor å avvise det meste som umulig.

Lykke til med Klubbmesterskapet.