Fra divisjoner til puljer i NSG Lagserien Match

Helge Wangen er ansvarlig for NSG Lagserie Match i 2021. Foto: NSG 

Etter en grundig evaluering av lagseriesesongen 2020, har NSG gjort et par «inspirerende» endringer i for lagserien 2021 som vi håper skaper motivasjon og entusiasme.  Mange har påpekt at det er uheldig med for stor differanse i antall tildelt slag i noen av kampene.  Derfor legges det nå opp til puljer med hcp-grenser slik at du oftere møter lag med spillere på noenlunde samme ferdighetsnivå.  Det betyr at lagene i år melder seg på i den puljen de mener de hører hjemme.  Det blir derfor heller ingen opp- og nedrykk.

Det har også vært en utfordring for noen lag å stille fulltallig til alle kampene.  For å avhjelpe dette har vi åpnet for mer fleksibel bruk av spillere på flere lag, dog med noen begrensninger.

«Nå skjerpes greiene…»
Helge Wangen, som er turneringsansvarlig for lagserien assistert av tidligere «lagseriegeneral» Edgar Bergh, melder om mange positive tilbakemeldinger fra klubbene.  Endringene vil i noen klubber føre til at det bør være enklere å motivere flere til å delta i lagserien. Ca 5 % av seniormedlemmene i NGF er medlemmer i NSG, så mange klubbkontakter bør derfor ha et godt rekrutteringsgrunnlag til sine lag.

Informasjon og orientering (KLIKK HER) om lagserien 2021 er sendt ut til NSGs Klubbkontakter og fjorårets lagledere.
Invitasjon til Lagserien finner du her.
Ofte stilte spørsmål og svar kan du laste ned her.

Lagspill er fin turneringsform, og NSG utvider i 2021 sitt tilbud med Sissener Pairs i tillegg til lagserien og lagmesterskapet. Det er bare å glede seg til årets sesong.

Lagserien i år avsluttes med finalespill på Vestfold Golfbane 28. og 29. august.  Kanskje greit å sette av den helga allerede nå?

Vi tror de endringer som er gjort i år vil stimulere til en veldig god deltakelse. Dette medfører at vi kan sette opp puljer med akseptable reiseavstander. Vi tror også at overgang fra divisjoner til puljer vil bli godt mottatt av de som synes slag- differansen mellom spillere i noen kamper har vært for stor.
Fleksibiliteten som gir spillere muligheter for å delta på to lag håper vi også skal føre til at det blir lettere å stille flere lag, samt å få gjennomført alle kamper.

Kontakt Klubbkontakten i din klubb.
NSG er avhengig av et aktivt samarbeid med klubbene for å kunne lage gode løsninger. Derfor har vi et «nettverk» av dyktige Klubbkontakter (KKer) som organiserer NSGs aktiviteter i de aller fleste klubbene i Norge.
KK administrerer påmelding og deltakelse i Lagserie og Lagmesterskap. Sjekk hvem som er KK i din klubb. (Har ikke klubben din egen KK kan du jo samle en gjeng av dine «samspillende seniorer i klubben og finne ut om det er en som ønsker å ta en liten frivillig innsats for «Golfgleden».)
Liste over klubbkontakter finner du i vårt «Dokumentarkiv» KLIKK HER