Damene ledet, men måtte ned i kne. Herrene kom aldri helt i "kapp" med dyktige svensker, men moro var det.

De norske damene måtte ned i knestående til slutt mot de svenske tjerjona. Foto: En ekte svensk ektemann

Det ble for sterk motstand, eller som Rune Røhnebæk skriver:
-De norske damene kjempet tappert, men måtte til slutt tåle et knepent nederlag 14,5 – 12,5 mot de svenske tjejorna.

Så over til Tove Mjelstad:
-Nå er jeg kommet vel hjem fra Ørebro (LannaLogde)
Takk for noen veldig hyggelige dager med dere, både med golfspill og hygge. Og spesielt takk til Eli som har tatt godt vare på oss og stått på for at vi skulle ha det bra. Eli, Du er en god lagleder.
2018 sesongen er på hell, det er bare å se frem til neste års sesong i NSG.  Det blir hyggelig å treffe dere alle igjen til neste år.

Når det gjelder rapport fra herrene lar vi Bo Rydén, formann i Svensk Seniorgolf få litt spalteplass:

Vi vann mot Norge i alla tre kamper
Efter andra dagens spel i strålande solsken vann vi mot Norge på Lannalodge GK. Vi vann i alla de tre kamper som spelades (herr, dam och totalt). Resultaten skrevs till 41,5 – 30,5 i herrlandskampen och 14,5 – 12,5 i damlandskampen. Det sammalagda resultatet i den totala landskampen blev 56 – 43 till svensk fördel (se bifogad pdf-fil för dag 2). Det betydde att våra svenska kaptener, Monica Åhl och Lars-Göran Jensen, kunde höja vandringspriserna mot skyn efter landskampens slut.

Våra norska vänner tog dock förlusten på allra bästa sätt, och deras kaptener – Eli Bjørnevik och Runar Kjell Gerhardsen – önskade oss samtidigt hjärtligt välkomna till Norge nästa år för en ny kamp. De gav oss också ett halvt löfte om att försöka finna en golfresort i Norge som kan bjuda på ett lika professionellt arrangemang som Lannalodge gjorde nu. Alla 44 spelare och de medföljande deltagarna var mycket nöjda med arrangemanget på Lanna.

Vi takker for et fremragende og «prikkfritt» arrangement og lover å legge oss i trening før neste års batalje…

Tidligere:

Klar til kamp, men det ble for stritt for Norge. Foto: SSG

Etter første dag av landskampen mot Sverige på Lanna Lodge ved Ørebro har damene skaffet seg et aldri så lite overtak. De vant «alt» (første 9, siste 9 og sammenlagt) i to av sine fourballmatcher og tapte en; dermed er stillingen 6 – 3 til Norge.
Herrene har imidlertid spilt seg til en aldri så liten «utfordring» før dagens singlematcher. Svenskene gjorde»rent bord» i  to matcher, noe som bidro sterkt til ledelsen 18 – 15.

KLIKK HER og se hele resultatlisten.

Her en aldri så liten rapport ført i pennen av Kjell A Saastad:
-Svenskene har funnet ett fantastisk sted å ha landskamp på. Flott hotell, fantastisk fin bane med flotte, raske og vanskelige greener. Første dag med fourball gikk veldig bra for damene som var med for første gang. De slo de svenske damene
9 – 6. Dessverre gikk det ikke like bra for gutta. Der ble det tap, så svenskene leder 18 – 15 etter første dag, men morgendagen er vi sikre på at det skal gå mye bedre for gutta. I år stiller Sverige med det beste laget som vi har møtt noen gang tror jeg. Det er vel bare ett par stykker som har handicap over 10,0. Det er en veldig hyggelig tone blant alle spillerne, og på middagen i kveld satt norske og svenske spillere som hadde spilt sammen i dag, ved samme bord. Vi håper at vi kan komme med mer hyggelige opplysninger i morgen.
 
Det håper selvsagt redaksjonen også og ønsker alle all mulig lykke til med dagens spill.

Laget består av:
Brutto D
Tove Mjelstad, Ski
Marie Dale, Losby
Eva Melhus, Hauger
Netto D
Gro Hundstuen Bøhle, Onsøy
Eli Bjørnevik, Losby
Alis Skinnehaugen Sørlie, Trysil
Brutto H
Jørgen van Vuuren , Miklagard
Morten Meian, Kjekstad
John Andreas Aspaas, Grenland
Erik Isaksen, Hauger
Terje Spetaas, Nøtterøy
Steinar Stølsnes, Bjørnefjorden
Netto H
Erlend Wiik, Drøbak
Tom Henriksen, Norefjell
Runar Kjell Gerhardsen, Oppegård
Peter Erik Kolstad, Losby
Rune Henriksen, Skjeberg
Sveinung Måkestad, Sotra
70+ Br
Lawrence Keeler, Bærum
Jan M Carlsen, Kjekstad
70+ Net
Kjell Arne Saastad, Kjekstad
Tore Aune, Hauger