Miklagard er "stor" både hva gjelder kvalitet og lengde.

Redaksjonen vil på ingen måte helliggjøre Miklagard, men det er hevet over tvil at den er blant de flotteste i Norge. Den er «stor» på mange måter og krever det meste av deg som golfspiller. Slikt tar tid, men det er neppe nødvendig å gjøre runden til en fordypende ”Pilgrimsvandring”, selv om navnet inspirerer til nettopp det.

For de som foretrakk å leke med ball i historietimene koster vi på oss en liten ”Repitisjon”:
Miklagard (islandsk: Mikligarður), var det norrøne navnet på byen Bysants, senere Konstantinopel (nå Istanbul i Tyrkia).
«Mikla» kommer av det norrøne mikill, som betyr «stor». Miklagard betyr altså «den store byen». Mange menn fra Norden gikk i tjeneste hos den bysantiske keiseren i Miklagard, blant andre den senere norske kongen Harald Hardråde. Disse ble kalt væringer og utgjorde en garde av elitesoldater.
Kong Sigurd Jorsalfare var også i Miklagard under sin pilegrimsferd og korstog til Jerusalem 1108-1111.


Så vet du det
og vi går direkte over til rapporten fra vår utmerkede Turneringskoordinator Lars J Hoel, som også har bistått med blide bilder fra begivenheten:
-En ny strålende varm dag, på en ganske vanskelig bane for mange, men flotte fairwayer og strøkne greener som ikke var av de raskeste, men du verden så jevne og fine,  ikke mye småhumper der nei, men havnet du i ruffen, kunne du få litt utfordringer og mye leting. 
Den eneste misnøyen jeg hørte om var at en gruppe hadde minst to hull tomme foran seg, og minst 30 minutter etter gruppen foran, og dette er et problem som vi må ta på alvor.
Denne gruppen og alle bak får oppleve en alt for lang dag på banen med venting på alle hull.
I dag var været strålende og Elisa Hallbäk og Arnt Ragnar Kjelstrup sørget for at vi fikk den servicen vi fortjener, en flott dag.

Dette var dagens vinnere på Miklagard:
Kl 1, Roger Boysen, Hauger Golfklubb, 77
Kl 2, Tore Johnsen, Miklagard Golf, 82
Kl 3, Harald Grande, Grønmo GK, 84
Kl 4, Ole Martin Sæter, Ålesund GK, 73 (netto)
Kl 5, Arvid Westad, Aurskog Finstadbru GK, 75 (netto)
Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Redaksjonen ønsker alle lykke til videre på Senior Tour og minner om kommende Senior Tour turneringer, Nordic Open og Taigatur.
”Knallers i Hallingdal og Vallers” er dessverre avlyst som sammenlagt-turnering. Det blir imidlertid turnering fredag 21. På Valdres – shotgun kl 11:00.
Det er bare å melde deg på i GolfBox.