«Haugerianerne» kapret de fleste førsteplassene på Hauge

Det å spille på hjemmebane kan som kjent være et tveegget sverd; det er fort gjort å ta litt for lett på oppgaven og lene seg på gamle erfaringer. Men under andre dag av Romeriksslaget ble det med all tydelighet vist at selv de lokale spillerne utviser respekt for sin krevende bane.
Fire av seks klasser ble vunnet av hjemmespillende «Haugerianerne» og i klasse 2 klarte Harald Grande seg meget godt, men så er jo den karen som oftest «over alle hauger» store deler av året.
Følgelig går den honnøren til den langtreisende Geir Aasheim, til tross for at også han må sies å befinne seg over de tidligere omtalte haugene. Han er tross alt fra fra Steinkjer GK.

For spesielt interesserte og særlig for alle som ikke har kunnskap om hvilken utfordring «Kjentmannsprøven» er – spesielt for drosjesjåfører som ønsker kjøreseddel – har redaksjonen skrevet Wikipedias definisjon for transportnæringen om til golf:

Bestått kjentmannsprøve er et tegn på at en golfspiller har en viss basiskunnskap (lokalkunnskap) om hvor ulike utfordrende elementer som vann, sand, skog, hauger og ulendt terreng befinner seg, i et begrenset geografisk område (golfbane). Hensikten er å sikre at ballen blir fraktet korteste vei (uten fordyrende tap av baller), slik at antall slag i løpet av «transportoppdraget» blir så minimal som mulig.

I transportnæringen kan kjentmannsprøve være påkrevd i flere sammenhenger, men om det samme kravet bør gjøres gjeldende for å føre en tralle med golfbag i et bestemt løyveområde (golfbane) stiller redaksjonen seg tvilende til.
Skjønt vi har i «ørkesløs» venting bak en firerball, som etter et par tre utslag hver prøver å gjøre seg kjent med hele banen på hver hull, tenkt at den gjengen er ikke bare jordet; de er på feil jorde.
Følgelig bør det etter redaksjonens mening være en primæroppgave, for alle som er involvert i golfspillets utbredelse, å sørge for at så mange som mulig blir bedre kjent med så mange baner som mulig.
Ellers kan vi ende opp med at golf er noe noen driver med «over alle hauger»

Klassevinnere på Hauger:
kl 1, Roger Boyesen, Hauger GK, 71
kl 2, Harald Grande, Grønmo GK, 82
kl 3, Finn Robert Quande, Hauger GK, 84
kl 4, Knut Gaaseide, Hauger GK, 70 (netto)
kl 5, Geir Aasheim, Steinkjer GK, 68 (netto)
kl 7, Ole Jørgen Kjustad, Hauger GK, 77 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Hauger GK for alle utfordringer mange nå er bedre kjent med.
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre med resten av Romeriksslaget.

Sjekk terminlisten/GolfBox.
Fortsatt plass tirsdag 17. er på Mørk GK og torsdag 19. er det full fart på Taigatur.
Så det er bare å melde seg på og begynne å glede seg til mer golfglede.