28 lag klare for årets finale i NSG Lagserie

Imponerende 140 lag har deltatt i Lagserien.  I helga møtes 28 av disse på Evje Golfpark.
NSG har utvidet Finalespillet i Lagserien fra 16 til 28 lag. Det er maksimalt antall lag når alle skal spille 3 kamper over 9 hull lørdag.  1. div. er utvidet med 4 lag for å få med alle avdelingsvinnerne. Dessuten har vi, som en forsøksordning, invitert avdelingsvinnerne i 2. div. til eget sluttspill for åtte lag.

Vinnerlaget 2015, Hauger, her flankert av Lagseriegeneral Edgar Bergh og TK-leder Asle P Johansen

Hauger, Haga eller…
Haga er tittelforsvarer i herreklassen etter å ha vunnet over Hauger mens de tapte året før.  3 av spillerne fra Haga og Hauger har finaleerfaring.  Det har også Asker hvor både Asle P Johansen og John Pacual er sugne på revansj etter å har vært med å tape to semifinaler.  Bak disse tre er det flere utfordrere som alle kan gå til topps.
Vær spesielt oppmerksom på Kristiansund og Omegn GK, som vant Lucky Loser i fjor. De kan fort bli den store overraskelsen.
Det blir jevnt og spennende.

Slår damene fra Badebyen tilbake?
Drøbakdamene er et lag for de store anledninger.  De vant i 2015 og Kirsten Bugten, Marit Munthe-Kaas og Tove Olafsen fra vinnerlaget er med også i år.  I fjor tapte de med «knappast møjlig margin» for Losby i finalen. Likt i kamppoeng og matchpoeng, men Losby hadde vunnet ett hull mer; 19 vunne hull mot Drøbaks 18.

Vestfolddamene, her representert ved Solveig, Bente, Susann og Reidun, har kvesset klørne…

Catfight
Vestfold har to bronsemedaljer fra de siste finalespillene.  Bente Hansen og Solveig Moen var med både i 2015 og i 2016 og er nok innstilt på edlere metall denne gang.
Bærum med styreleder Grethe Kristensen Nysveen i spissen er en klar outsider og vil helt sikkert også ha et ord med i laget.
Damene fra Østmarka sikret seg finalespill i årets jevneste avdeling hvor alle lagene, blant annet tittelforsvarer Losby, havnet på 6 poeng.  Heller ikke de er uten vinnersjanser.  Dette lukter jevnt og blir nok ikke avgjort før siste putt er satt.
Redaksjonen spår en skikkelig «Catfight»

Bikkjeslagsmål
Hauger 2 og Haga 2 har vunnet alle sine seriekamper klart i år og kan se ut som favoritter. Kanskje er de som har måttet slite for poengene bedre rustet når kampen om «kjøttbeinet» strammer seg til på slutten av runden.
På «Doglegen» på hull 17 kan det vise seg lønnsomt å ikke bli for grådig. Samtidig er det viktig å ikke legge bånd på seg, når innspurten på lange hull 18 starter.
Dette blir spennende uansett.

Redaksjonen oppfordrer lagene til å sende bilder slik at vi kan «pønte opp» litt på disse sider, når vi skal holde våre interesserte lesere oppdatert med resultater og stilling.
Vi ser frem til en helg, med mye dirrende golfglede, så følg med.