Kongsvingers viste seg nok en gang fra sin beste side.

Erlend Wiik, Drøbak GK tok tak i «tømmene» fra dag 1 og vant bruttoklassen. Foto: Lars J Hoel

Redaksjonen unnet seg fornøyelsen av å følge innspurten av Taiga Tour fra «grasrota», skjønt mye av runden ble tilbragt i sandkassa. Vi velger likevel å se det symbolsk.
Årets Taiga Tour har vært som en gedigen «lekegrind» for de rekordmange spillerne som har kost deg «glugg i hjel» på de fire banene. Spesielt hyggelig synes vi det er at så mange spillere fra hele landet i klassene 4 og 5 har deltatt og virkelig fått smaken på livet på «Touren»

Vi retter en stor og inderlig takk til vår pliktoppfyllende og alltid tilstedeværende turneringskoordinator Lars J Hoel, som har holdt orden på spillere, tider, tall og plasseringer.
Vi har den største respekt og forståelse for at han sovnet i går kveld med PCen på fanget, slik at vi må nøye oss med en kortversjon av hans tiltenkte rapport:
-Har ikke hatt fantasi til å skrive litt rapport ennå, men skal prøve å skrive litt i morgen tidlig. Men hele Taiga Touren har vært en fantastisk golf fest fra dag en, til en fenomenal avslutning på Kongsvinger i dag.
Jeg har fått hyggelige tilbakemeldinger fra samtlige klubber og fra overveldende mange spillere, som allerede gledet seg til neste år.. 
Prøver noen ord i morgen, god natt.
Sovnet med pcn i fanget.

Om Lars ikke har knust PCen under nattens romsteringer i de dype dyner kommer det ganske sikkert en aldri så liten «epistel», som vi setter inn her senere i dag.
Og her er den:

-Vi kan fastslå at Taiga Touren er en formidabel suksess, basta.
Vi kan også fastslå at et flertall av spillerne liker spilleformen med shotgun start, med de sosiale overtonene, både før under og etter en runde.
Historie er historie, og den kan brukes litt variabelt, men i 2016 var det til sammen 396 spillere i gang på de 4 banene.
I 2017 var vi plaget av noe nedbør og ble truffet av en liten nedgang, men allikevel var det til sammen 365 deltakere.
Rekorden kom i år, med 442 spillere summert fra alle 4 banene, alle med shotgun og alle med strålende sol og temperaturer mellom 28 og 33 grader.
Tillater meg igjen å takke alle ansvarlige i klubbene som legger til rette for at våre medlemmer skal få en best mulig golf opplevelse på deres baner. Og ikke minst, en kjempe takk til alle våre medlemmer som deltar og gjør dette til en gedigen golffest over 4 dager.
Det som kanskje ikke kom frem i oversikten på sammenlagt over 3 dager, var Erlend Wiiks nettoresultat på -9. Men den som vinner beste brutto kan ikke også vinne beste netto, den vil da gå til nr. 2, og det var Jan Daapan som hadde en fantastisk dag på Kongsvinger.
Da ønsker jeg alle en fortsatt riktig fin golfsommer, kanskje ikke riktig så varmt og gjerne med mye regn om natten.

Vinnere av Taiga Tour 2018.

Jan Daapan, Larvik GK, beholdt håndkleet og tok seieren i nett. Foro: Face/selfie

Rune Henriksen og Erlend Wiik har vært i føringen i bruttoklassen helt siden dag en.
Rune slapp seg imidlertid litt løs i terrenget på Sorknes og Wiik kunne dermed «cruise» inn til en passe overlegen seier.
Om Rune var «hektet av» i brutto, lå han «behagelig» an i netto-klassen. Lenge så det ut til å bli parademarsj; han rundet etter først 9 to under banens par. Men hull 10 på Kongsvingers er en lumsk affære. Med en 9-er åpnet han muligheten for Jan Dapaan, som med sine 18 mottatte slag klikket inn 5 under eget par.
Det holdt til sammenlagtseier i netto; ett fattig slag bedre enn Rune Henriksen. (Som vi ser av bildet var Dapaan ikke villig til å kaste inn håndkleet.)

KLIKK HER og du får opp en liste over de 10 beste brutto og netto


Klassevinnere på Kongsvingers:

kl 1, Jan Andersen, Drammen GK, 80
kl 2, Terje Engebretsen, Romerike GK, 78
kl 3, Roy Arne Kanth, Kongsvingers GK, 81 (netto)
kl 4, Geir Simenstad Pedersen, Gjøvik & Toten GK, 68 (netto)
kl 5, Geir Aasheim, Steinkjer GK, 67 (netto)
kl 7, Finn Bogegård, Losby GK, 65 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til KongsvingersGK for en minneverdig avslutningsdag.
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre på Classic Tour. Sjekk terminliste og meld deg på i GolfBox.
Og du; husk parurneringen Mix og Fix på Asker 9. august. En turnering Asle P Johansen ubeskjedent nok har titulert som «Uoffisielt NM i Four-ball»