Om du tror det bare er banens lengde som bestemmer vanskelighetsgrad burde du vært på Vestfold

Det skal ikke stikkes under en golftralle at det var opptil flere spillere som kommenterte at herrene spilte fra utslag 55 på Vestfold lørdag. Men selv om de aller fleste kom seg raskere inn på green enn om de skulle spilt fra 58, ble ikke den siste etappen ned i hullet nevneverdig rask eller effektiv av den grunn.
Hullplasseringene var så «utspekulerte» at du måtte være meget dyktig til å spille inn og putte, kjenne greenene og ha «dagen» for å slippe å vimse rundt på greenene med ball, putter og markør, som en nysluppet fis i en kurvstol.
Redaksjonen klager ikke; i så fall må det være på egen mestring av forholdende, eller heller mangel på sådan, for banen var i super stand, dog med noen skjønnhetsflekker i enkelte tråder der pallplassering ikke «rakk frem». Vi er imidlertid tilbøyelige til å ha en viss medlidenhet med damene, som i tillegg til greenene fikk «full pakke» fra utslag 49.
I et magert forsøk på å finne trøst har redaksjonen foretatt en aldri så liten sammenlikning med Classic Tour på Vestfold 2. september da herrene spilte fra 58 og damer fra 49. Vi ser at damene i større grad gjør seg gjeldene på resultatlista, men det er samtidig påfallende at det er ytterst få herrer som fikk lavere score selv om de spilte banen kortere lørdag. Erik Økser var blant dem med 73 (netto) i går og 75 (netto) 2. sept.
Dagens vinner i klasse 1, Arne Enger spilte 75 begge runder, og vinnerscore i klasse 2 var 80 under begge turneringer.
Selvfølgelig er det vanskelig å sammenlikne golfrunder, men redaksjonen holder fortsatt på påstanden om at det er betydelig flere forhold enn banens lengde du som golfspiller må ta hensyn til og mestre.
Legg merke til at redaksjonen styrer sin fristelse for å runde av med noe så flåsete som «det er ikke lengden det kommer an på», og heller gir til beste en anskuelse av et hyppig forkommende fenomen i det grønne.
Et dårlig utslag på et par, tre hull er betydelig «billigere» enn to treputter etter en førstputt uten futt på alle par tre hull, og en fireputt etter en annenputt med superfutt.
Da er det «slutt» enten du er jente eller gutt.

 

Arne Enger, vinner av klasse 1 er alltid nøye med såvel væskebalanse som sikringskost. Foto: Face

Klassevinnere på Vestfold.
kl 1, Arne Enger, Haga GK, 75
kl 2, Thorbjørn Andersen, Nøtterøy GK, 80
kl 3, Knut Ivar Knutsen, Kongsberg GK, 84
kl 4, Erik Økseter, Asker GK, 73 (netto)
kl 5, Per Olav Løvbak, Kongsvingers GK, 66 (netto)
kl 7, Bjørn R Lilleseth, Nes GK, 77 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Vestfold GK og ikke minst den alltid til fingerspissene pertentlige turneringsleder Jan H Skaar og hans stab for en nok en solskinnsdag på den grønne gre(e)n.
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre med dagens og årets siste kvalifisering til NSG Landsfinale på Drøbak 22. – 23. september.