23 lag møtes til knallhard kamp i Lagseriefinalen på Hakadal

Finalespill er moro. Bærumsgutta i midten jubler for PK og «Barthen» fra Drøbak.

Det er ingen «Walk in the park» verken å delta eller administrere NSG Lagseriefinale.
Vi har derfor stor forståelse for at de tapre herrer Edgar Bergh og Lars J Hoel ikke prioriterer de store verbale utgreiinger, men nøyer seg med kompakte meldinger:

Lars J Hoels melding:
– Eneste bildet vi husket å ta. Forhåpentlig sender Edgar noen ord. Som du ser er dette halve laget til Drøbak og Bærum etter avsluttet 3 runde. Drøbak kvalifiserte seg til finalespill i klasse 2.

Edgar rakk noen fler ord:

Finaleklare i Lagseriefinalen
Lørdagens innledende runder viste at det har spisset seg kraftig til i Finalespillet i Lagserien.  Det er ikke lenger bare å møte opp og hente pokaler.  Medaljegrossisten Hauger 1 i 1. divisjon ble denne gang henvist til Lucky Loser.  Nøtterøy 1 fikk en solid revansje etter fjorårets finaletap når de vant alle matchene (fourball og 2 single).  Når både Ullensaker og Skjeberg i pulje B fikk 5 poeng etter innledende kamper, holdt det heller ikke for Hauger for å bli beste 2-er.  Tjøme og Bærum spiller finale i 1. divisjon, mens Vestfold og Drøbak nok en gang kjemper om tittelen i dameserien.

Asker-Skjeberg i 1. div
Asker gikk gjennom de innledende kampene med solid spill og uten å avgi poeng. Nøtterøy som altså tok alle poeng mot Hauger, maktet ikke å følge opp mot Skjeberg i semifinalen.  Skjeberg på sin side stod igjen med 3 seire og 1 uavgjort, så det blir nok ingen walk-in-park for noen av disse finalelagene.

Bærum og Tjøme i 2. div
Bærum gikk i likhet med Tjøme ut av dagens 3 kamper med bare seiere, ikke ulikt det de har gjort i Lagserien for øvrig.  Tjøme har nå spilt 8 kamper i årets serie uten å avgi et eneste poeng.  Denne finalen er helt åpen.

Vestfold og Drøbak
I dameklassen står det også i år mellom Vestfold og Drøbak.  Dette blir gigantenes oppgjør og det er ikke opplagt at Vestfold forsvarer tittelen fra i fjor.

Regn
Dagen startet som spådd med kraftig regnvær, men dette så ikke ut til å affisere spillerne nevneverdig.  Når de første gikk ut, var det tilløp til overflatevann på greenene. Hakadal Golfbane kvittet seg overraskende fort med vannet når regnet sluttet.

Sjekk også disse to vedleggene.
Resultater lørdag
Tabeller lørdag

 

Tidligere:

NSG gjør som Hakadal – serverer golflgeden på rød løper…

Av de 131 lagene som har deltatt i årets NSG Lagserie Match, har 23 lag kvalifisert seg og er klare for Finalespillet som spilles på Aas Gaard Golfpark i Hakadal i morgen og søndag.
12 lag stiller i 1. divisjon, 7 lag i 2 divisjon og 4 avdelingsvinnere fra Dameserien.

I anledning den store begivenheten formoder vi at daglig leder på Hakadal, Tor Oddvar Torve igjen legger ut den røde løperen for NSG.
Uansett har vår uoppslitelige Lagseriegenralmajorlagfører Edgar Bergh  funnet tid til å sette opp et aldri så lite historisk bakteppe fra «NSGs største rekrutteringsarena» – som Lagserien er:

Hauger igjen?
Hauger GK 1 har vært i finalen de 3 siste årene.  De vant både i 2015 og 2017.  I 2016 ble det sølv etter tap i finalen mot Haga GK 1, som ikke klarte å kvalifisere seg i år. Erik Venner, Sigurd Thinn og Erik Isaksen stiller i år som i fjor.  Bak Hauger GK 1 er det en lang rekke utfordrere.
Nøtterøy GK 1 har sikkert lyst å revansjere fjorårets finaletap, spesielt gjelder det sikkert Terje Spetaas og Känneth Wännerskär som begge var med i fjor. Fjorårets bronsevinner Skjeberg GK 1 deltar også i år, mens Asker GK 1 er med for fjerde året på rad. Beholdningen for dem er en bronsemedalje fra 2015.
Gjøvik og Toten GK 1, Drammen GK 1 og Molde GK 1 er årets debutanter.

Tjøme GK 1 eller Bærum GK 1
I 2. divisjon har Tjøme GK 1 vunnet alle kampene i Lagserien i år og må sies å være favoritt.  De vil nok første rekke bli utfordret av Bærum GK 1 og Drøbak GK 1. Vi kan vel heller ikke se bort fra Hakadal GK 1 som har fordelen av hjemmebane.
I 2. divisjon som arrangeres for andre gang, er naturlig nok alle lag debutanter. De som deltok i fjor, har spilt i 1. divisjon i år.

Vestfold GK D eller Drøbak GK D
Disse to lagene har kvalifisert seg for Finalespillet for fjerde året på rad.  Drøbak GK D vant i 2015, tapte for Losby GK D i finalen med knappest mulig margin (1 hull) og kom på bronseplass i fjor. Vestfold GK D tok bronse i 2015 og 2016 før de i fjor gikk helt til topps.
Moss og Rygge GK D har sølv fra 2015 mens Kongsbergdamene debuterer.

Heier på Molde GK 1 og Tingvold GK 1
Det er grunn til å heie spesielt på Molde GK 1 i 1. divisjon og Tingvold GK 1 i 2. divisjon, som har tatt den lange turen fra Nordvestlandet. Begge er debutanter i Finalespillet, og de møter spillere som stort sett har lavere handicap enn dem selv.  Men i matchplay med ¾ handicapgodtgjørelse vil alt være mulig.  De innledende kampene går over 9 hull, og det tåles ikke mange feilslag før en kamp blir tapt.
NSG’s Lagserie tar sikte på å dekke hele landet.  For første gang deltar det i år ikke lag fra Sørlandet, Rogaland eller Hordaland.

Gode hullscorer?
I Finalespillet spiller vi fra 53.  Turneringskoordinator Lars J Hoel spilte Hakadal i dag. På Back har han tildelt 8 slag, men brukte ingen av dem.  På hullene fra 10 til og med 15 hadde han 3 birdies og 3 par.  Ett feilslag og to 3-putter gjorde at han «bare» endte på banens par (35 slag).

Ved å klikke på linkene nedenfor kan du få opp:
Puljeoppsett

Starttider lørdag

Starttider søndag

Da gjenstår det kun å lykke alle all mulig lykke til.