Med uttak til Europamesterskapene 2019 pr 2. juni starter også Uttak 2020, men fighten om landskampplasser fortsetter.

Jentene på EGA-laget i 2018 ble goe´busser på turen.. Foto: Mons – en piccolo

Den fenomenale oppslutningen om NSGs Uttaksturneringer er et enormt løft for golfinteresse og golfglede for seniorer i Norge.

Følg med på Order of Merit-lisene
Det er både gledelig og utfordrende å registrere hvor mange som er med å kjempe om plass på lagene som skal representere Norge i ulike Europamesterskap for lag.
Men husk at også de «vanlige» på Sissener Classic Tour er grunnlag for uttak til landskamper og ikke minst NSG Landsfinale i slutten av september.
For å kvalifisere til den er det klassevise lister som gjelder og alt du spiller – Uttak eller «vanlig» – teller.  Alle lister finner du under Order of Merits i GolfBox. KLIKK HER

Uttak for lagmesterskap i Europa
Sissener Classic Tour m/Uttak gir poeng på OOM-listen for uttak til lagene som skal spille Europamesterskap (ESGA Seniors Team Championship & Cup (herrer), Marisa Sgaravatti Trophy/European Ladies Masters Team Championship 65+ (damer) og ESGA Masters Team Championship & Cup 70+ og ESGA Super Masters Team Trophy 75+ (herrer).

Lagene som skal representere Norge i mesterskapene 2019 ble tatt ut 2. juni.

Uttakturneringene som gjelder for 2020 starter 01.06.2019 gjøres 31. mai 2020 med grunnlag i OOM-lister. (5 tellende runder)

EGA lagene tas ut i august.
Uttak til EGA-lagene til European Senior Men’s Team Championship og European Senior Ladies Team Championship er merket i «EGA» i egen kolonne (helt til venstre) på terminlista.
Uttak til EGA lagene (damer og herrer) gjøres 12. august. (5 tellende runder)

Englandslaget 2018

Alle turneringer teller for uttak til landskamper
Alle resultater på Sissener Classic Tour gir poeng til landskamper og NSG Landsfinale.
Sissener Classic Tour teller som grunnlag for uttak av spillere til våre landskamper mot henholdsvis England (herrer), Nederland (Damer), Sverige (damer og herrer) og Danmark (damer og herrer)
Uttaket til landskampene høsten 2019 gjøres pr 1. august fra OOM-listene merket «Landskamputtak» med grunnlag i de 7 beste resultatene. (5 tellende runder)

Klassevise uttak til Landsfinalen
Turneringene på Sissener Classic Tour er dessuten kvalifisering til NSG Landsfinale på Vestfold GK 22. og 23. september for 100 spillere etter følgende kategorier:
(K   1) OoM klasse 1                         12 spillere
(K   2) OoM klasse 2                         12 spillere.
(K   3) OoM klasse 3                         12 spillere
(K   4) OoM klasse 4                          12 spillere
(K   5)OoM klasse 5                         10 spillere
(K   6)OoM Region                            4 spillere
(K   7) OoM 70 TOUR(70+)              8 spillere
(K   8) Landsdelsfinaler                     30 spillere

Her må deltagere i klasse 1-3 ha spilt minst 7 registrerte turneringer for å delta. Deltagere i klasse 4, 5 og 70 TOUR må ha spilt minst 5 registrerte turneringer. (Se forøvrig pkt 3 og 4 i TB 2019)

Vinnere av Classic Tour 2018, Erik Økseter, Inge Storberg, Eiliv Solheim, Knut Andresen og Jon Langsholt. Tom Selmer var på vei hjem da bildet ble tatt. Foto: NSG

NSG Landsfinale
Hver høst samles de beste spillerne fra alle klasser, samt en del regionspiller og vinnere av Landsdelsfinaler til kåring av «Årets Seniorgolfer». Og i år er Vestfold GK vertskap for dette arrangementet 22. – 23. september.
Nytt av året er at sammenlagtvinnere premiers etter fullført Sissener Classic Tour. Så begynner alle de kvalifiserte spillerne «på nytt», uten å ha med seg noen poeng inn i finalespillet. Beste score over to runder avgjør.

Mer om landsfinale og uttak bør du lese i Turneringsbestemmelsene (TB 2019) som du laster ned fra vår «Dokumentarkiv» KLIKK HER