Knallsterkt startfelt jaktet OoM-poeng på Asker

Den er ikke lang, men den krever sin mann – og kvinne – banen på Asker, og kjenner jeg enkelte rett så mange dagens runde som en gedigen mulighet til å «pynte» på OoM-poenge sine før uttak. 183 spillere stilte til start og det ble følgelig en lang deg på flere måter. Det var kanskje ikke sommerens varmeste dag, men opptil flere ble nok litt «heite i pæra» på de siste hullene.

Vi lar Oddbjørn Åteigen, Kristiansand GK illustrere at spillere kom fra fjern og nær for å bli med i kampen om årets siste OoM-poeng

Titter vi på scorene ser vi at det ikke var mange, selv ikke blant de antatt beste som klarte å hente «litt ekstra» på banens fire siste hull.
Redaksjonen vil i så måte berømme Roar Halvorsen som med 10 slag på hull 16 likevel «rodde» seieren i land i klasse 5.
Stor honnør også til NSGs utmerkede administrasjonssekretær Sissel Johansen, som ikke bare var tilstede under hele arrangementet, men også beholdt roen og stakk av med seieren i klasse 4, 5 slag under sitt eget par.
Takk for en overveldende dag på Asker der spenningen holdt seg i nesten alle klasser helt til siste spiller var i klubbhuset langt utpå kvelden.

Stor takk til alle de turneringsansvarlige på Asker for en formidabel innsats – og ikke minst en bane som var i overraskende flott stand. Dette var en meget flott innledning på årets Mini Tour på Østlandet.
I dag fortsetter moroa på Miklagard før den avsluttes onsdag på Losby.

Siste sjanse
Årets siste Mini Tour er også siste sjanse for alle som sikter mot Landslags-spill i høst, men størst spenning knytter det seg nok til kampen om plassene til en av sesongens «gjeveste» representasjonsoppgaver; plassene på lagene som skal spille EGA-turneringene European Senior Team Championship 2018 4. – 8 september.
Damene (6 spillere) skal til Mont Garni Golf Club i Belgia.
Herrene (6 spilleres) skal til Diamond Country Club i Østerrike.

Under minitouren er det turneringene på Miklagard tirsdag 31. juli og onsdag 1. august på Losby som blir avgjørende for den spennende innspurten.
Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at  Classic Tourfortsetter utover høsten, og turneringene teller i kampen om plassene til NSG «Masters» Landsfinale som spilles på Drøbak GK 22. – 23. august.
(Se terminlisten eller i GolfBox)
Turneringer merket «Uttak» gjelder for uttak til 2019.

Klassevinnere på Asker:
kl 1, Tom Selmer, Losby GK, 70
kl 2, Tor Heier, Skjeberg GK, 75
kl 3, Oddbjørn Åteigen, Kristiansand GK, 77
kl 4, Sissel Johansen, Asker GK, 65 (netto)
kl 5, Roar Halvorsen, Eiker GK, 68 (netto)
kl 7, Jan Erik Børseth, Atlungstad GK, 63 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Asker Golfklubb for solid arrangement, flott bane, enda flottere greener og forrykende sommervær.