Knallavslutning sjokk-reddet dagen for Grande i Finland, men...

En lettere sjokkskadet Harald Grande får trøst av Roger Bjerkeli. Foto: Else Wangen

Redaksjonen har ikke for vane å fremheve enkeltspillere i lagkonkurranser, men avslutningen til Harald Grande under siste runde av ESGA Senior Championship & Cup 2018, er så spesiell at vi gjør det unntaket som bekrefter regelen.

Egentlig var redaksjonen lukket og låst etter en lang dag ved tastaturet, men av ren rutine sjekkes innboksen før vi går i vår faste søvnterapigruppe med Jon Blund.  19:01 hadde det tikket inn en melding fra en av våre utallige trofaste og ikke minst årvåkne lesere, ja visst Rune Røhnebæk, Hauger GK.
-Har du sjekka runden til Harald Grande i dag? Artig avslutning.
Nei, for svarte, redaksjonen har da annet å holde på med en fredagskveld, som f.eks. å småduppe til PGA Championship, men plutselig fikk vi noe artig å glede oss til sammen med morrakaffen.
Er´e mulig 1…
Den ble til «morokaffe» da vi klikket oss inn på Grandes heller mistrøstige score. (Se selv KLIKK HER)
Etter en skranglete første 9, blant annet med en «bilbane» på hull 8, åpnet ikke siste 9 spesielt bedre. To triple på par 3 hullene. men så må Grande ha fått en dose finsk sisu «rett i kroppen».
Eagle på hull 16. Lettere sjokkert tok han en bogey på 17, men tror du, fanden hente meg, ikke at den alltid elegante tekstilhandleren vartet opp med en silkemyk eagle på 18 også.
Det er så ordet «gratulerer» blir en tafatt gurgling i barnebursdag.
Følgelig vil redaksjonen heller hylle Haralds prestasjon i et noe større perspektiv:
Tenk hvilken mulighet for å glede seg, det å gi et barn golfkøller i bursdagsgave, kan skape for hele livet.
Gratulerer.
Er´e mulig 2…
Ganske umiddelbart etter at denne historien ble gjort kjent kunne en noe fortumlet og Grande opplyse at hele eagleshowet var skapt i sekretariatet. De hadde lagt inn Norges score fra 1 – 18, mens gutta spilte fra hull 10.
Trist for scoren, men som «historie» ble det enda litt mer mirakuløst hva man kan oppleve i golf. Fake or not
Hele livet.