Store variasjoner andre dag

Det svinger i golf. Golf er ikke å anbefale for sarte sjeler. Spillet inneholder så mange variabler at selv om du har brukt nesten et halt liv på å knekke koden, så må du ikke ta noe for gitt. En hver bane har sine egne kodenøkler og måten man mestrer disse på varierer også.

At du spiller bra en dag er ingen garanti for at det går bra dagen etter. Det ble gårsdagens runde et smertelig bevis på. I flere av klassene gjorde dette til dels betydelige utslag på resultatlisten sammenlagt. Men det finnes unntak.

Det er også enkelte som spiller som "klokker" her, og det er mektig imponerende.

Vinnere av andre dags turnering, også kalt «Moving Day» ble:

Klasse 1: Tom Arne Tollefsen, Nøtterøy GK, 77
Klasse 2: Espen Olafsen, Drøbak GK, 83
Klasse 3: Annikken Briseid, Asker, GK, 79
Klasse 4: Marit Strømsås, Romerike GK, 70
Klasse 5: Oddny Marie Johnsen Mokkelbost, Kr.sund & Omegen GK, 68

Øvrige resultater finner du i GolfBox. KLIKK HER

Her kan du se stillingen etter to dager:

OOM Mar menor kl. 5
Order of Merit klasse 4

OOM Mar Menor Kl.3
OOM Mar Menor Kl. 2
OOM Mar menor Kl. 1

Torsdag:

Omfattende redningsmanøvre da baggen til Reinertsen dro til sjøs.

Det ble vist solid spill i samtlige klasser under første dag av NSG Winter Tour på Mar Menor.
Mest imponert er redaksjonen av alle som spiller under 80 på disse høyst krevende banene.
Vi må i så måte berømme Mette Kyrvestad Ljåstad, som fra 93 meter på hull 3 slo seg i koppen og noterte en eagle. Dermed ble det «Bøy i hatten»-pris.

«Er´e mulig»-prisen hadde et knippe kandidater denne dagen, men det er uten tvil Øyvind Reinertsen som må tildeles en suveren seier ett at tralla han (elektrisk) på kjent Morken-vis tok seg til vanns og en større redningsmanøvre ble iverksatt. (Se bildet.)

Vi takker Sten Dahl for å ha fanget dette viktige øyeblikket og oppfordrer alle til å sende inn bilder av muntre hendelser til espen@seniorgolf.no

Klassevinnere dag 1
Klasse 1: Mette Kyrvestad Ljåstad, Tyrifjord GK, 77

Klasse 2: Erlend Wiik, Drøbak GK, 78

Klasse 3: Annikken Briseid, Asker, GK, 85

Klasse 4: Leiv Gunnar Kvarsvik, Kristiansund & Omegn GK, 69

Klasse 5: Tor Gunnar Stabæk, Kjekstad GK, 68

Alle resultater finnes du i GolfBox.

Vi gleder oss til fortsettelsen og ønsker lykke til.

Tirsdag:
Etter tre innspilldager med varierende kvalitet på spillet er det i dag klart for å ta fatt på selve turneringen. NSG Winter Tour spilles over tre dager og den som klarer å holde hodet kaldt, ballen i spill og putteren varm vil være med i kampen om seieren i de ulike klassene. Enkelte valgte å ta en siste finpuss andre tok en hviledag for å forberede den mentale delen av spillet.

Helge Semb misset sin buss og måtte «booke om» for å komme seg til Alhama de Condado. Det ga ham selvsagt dagens «Er det mulig»-pris.

Redaksjonen rundet av dagen med shushi og japansk «pling plong» musikk før en «drømmerunde» i senga, så får vi se hvordan oppladingen virker.

Henrik Bjørnstad er forøvrig her nede og hadde levert en runde to under par på Condado, hvor de fleste sliter med å komme under 80.

Nivået er satt og vi gleder oss til å måle krefter….

Lykke til

 

Tidligere:

Vi koser oss i solen og i sanden

Andre innspilldag ga kanskje ikke alle svarene, men enkelte fikk noen nye spørsmålstegn å stri med, som Kjartan Lavik, Mandal GK. I godt driv opp hull 18 på el Valle slo han seg inn i bunker rett foran green. Den skulle vise seg å bli stri å komme ut av.

Så omfattende ble «gravejobben» at en lokal katt satte seg ved baggen hans og ga fra seg lyder som for de andre hørtes ut som latter.
Kjartan ble imidlertid varmere og varmere i hatten. Etter 13 slag kom han opp bare for å se at ballen trillet av green.
Juryen for «Er´e mulig»-prisen fant det derfor helt på sin plass å utstyre ham med et oppmuntrende headcover. (Se bildet).

Nettopris på el Valle gikk til Arne Johnsen, Asker GK med 73 slag. På MarMenor stakk Jan «Baker´n» Carlsen, Kjekstad GK av med bestemannspremien for sine 72 netto.

Det ble også delt ut priser til de penest utfylte scorekortene, som inspirasjon til å gjøre jobben noe lettere for sekretariatet. Trond Løkke og Kjell Mathiesen ble hyllet for sine skjønnskriftferdigheter.

I dag går siste innspillrunde før alvoret starter i morgen, og vi ønsker alle lykke til.

Tidligere:
Mye gammel rust.

Anne-Grethe vill på green men havnet på en gren.

Alltid er det enkelte som leverer runder opp mot sitt beste og vel så det, men de fleste hadde mer enn nok med å holde scoren på et noenlunde anstendig nivå med stive vinterkropper etter mye snømåking.
Men selv om mange hurtig og behendig skiftet samtaleemne hva scoren angikk, hadde de fleste et eller annet slag de ville feire eller glemme så fort som mulig. Antagelig var dette årsaken til at så mange synes Clover pub var et greit sted å starte kvelden, med «After Golf»,  ymse premiering og andre muntre opptrinn.
«Er´e mulig»-prisen er etter hvert blitt et kjærkomment innslag  og denne gangen gikk den til Anne-Grethe Just-Olsen som gjerne ønske å slå ballen inn på green, men havnet på en gren. (Se bildet. Ballen nede til venstre.))
«Vi bøyer oss i hatten»-prisen gikk til Annikken Briseid for hennes to doble sandsave på rad (I to bunkere før par).

Dagens runde var den første av i alt 3 innspillsrunder og slik sett ikke innlagt i den offisielle premieringen, men det ble likevel premie til det laget med de tre beste nettoscore sammenlagt.
På El Valle:
Signe Brit Høstbjør, Jan Kjetil Bekkelund, Bjørn Forsmo, Anne Mary Sandengen, 222
På Mar Menor:
Annikken Briseid, Eli Bjørnevik, Lasse Delebekk, Helge Semb, 213

-og så var det Biffaften etterpå, mens andre tok livet med ro og så Tiger Woods kjempe om seieren på TV