Peter E Kolstad var raskest til å svare at Pokalmannen var Abe Mitchell, mens Finn Petter Nyquist Holm også fant frem til hvorfor Abe Mitchell havnet der han gjorde.

Abe Mitchel. Født: 18. januar 1887, East Grinstead, Storbritannia
Døde: 11. juni 1947.
Bøker: Essentials of Golf

Peter E Kolstad var kjappest, men burde husket å svare på begge spørsmål; nemlig hvorfor Abe Mitchell kom så «høyt på strå».
Det gjorde Finn Petter Nyquist Holm, som fikk med seg hele svaret fra Wikipedia (smiler) og vi fullfører sitat fra artikkelen vi gjenga da vi utlyste konkurransen..

Neste gang nasjonene møttes var i 1926, før det The Open Championship
Royal & Ancient hadde nemlig innkalt til regionale kvalifiseringsrunder i forkant av turneringen, noe som medførte at utenlandske spillere måtte reise over tidligere enn planlagt. I tiden mellom kvalifiseringen og turneringen bestemte de seg for å spille nok en uformell match, denne gang på Wentworth Club. For det amerikanske laget ble tapet enda større denne gangen, med 13½–1½.

Blant tilskuerne var den engelske handelsmannen Samuel Ryder.

Ryder hadde tidligere ansatt Abe Mitchell, som spilte på det britiske laget, som sin personlige golfinstruktør. Mitchell slo daværende British Open-tittelforsvarer Jim Barnes 8 & 7 i sin singlematch, før han sammen med George Duncan utklasset Walter Hagen og Barnes 9 & 8 i foursomematchen.

Etter matchene drakk Ryder te med Duncan og Mitchell, samt Hagen og Emmett French fra det britiske laget. Duncan foreslo at Ryder kunne sette opp et trofé som kunne oppmuntre til at det jevnlig ble arrangert slike turneringer. Dette ville Ryder gjerne være med på, og fikk bestilt en stor gullpokal som bar hans eget navn, og med en figur av Mitchell på toppen. Dermed hadde man fått en Ryder Cup, og Ryder Cup Matches var blitt en realitet.

En realitet er det at vi raust nok honorerer såvel hurtighet som presisjon og sender  gavekort til begge.
Vi takker også for alle insendte og entusiastiske svar, men må bare beklage at herrene Kolstad og Holm var først ute.

Vi gratulerer og ønsker alle en spennende dag foran TV´n.