28. og og 29 august spilles Lagseriefinale på Vestfold GK

Lagserien 2021 har slått alle rekorder, hva gjelder antall lag i seriespillet, antall lag i finalespillet og antall deltakere i lagserien.
153 lag ble påmeldt til årets lagserie som er en økning på ca 50% fra 2020. Ulike utfordringer har medført at alle kampene ikke er gjennomført og noen lag måtte trekke seg. Noe som rammer de andre lagene i avdelingen, og utfordringene blir ekstra store for avdelinger med kun tre lag.

Overgangen fra divisjoner til puljer har vært svært vellykket og tilbakemeldingene er udelt positive på denne løsningen. Etter et års «prøvedrift» med ny ordning tror vi at grunnlaget nå er lagt for en bedre inndeling av lagene i avdelinger neste år. Vi anbefaler derfor at klubbene allerede nå starter planleggingen av neste sesong, og tar kontakt med naboklubber for å legge grunnlag for en god avdelingsstruktur.

Årets Lagseriefinale spilles på Vestfold GK. Foto: NSG Arkiv.

Finalespillet
Vi har etter beste evne prøvd å kombinere bestemmelsen om at alle avdelingsvinnere skal få delta i finalespillet og ønske om at alle kampene kunne gjennomføres på en bane. Dette for å skape en god ramme om avslutningen.
Oppslutningen om årets finalespill har vært langt større enn tidligere år og det er selvsagt svært gledelig. For å få antall lag delelig med 4 i hver pulje, ble vi nødt til å hente inn noen lag fra reserveliste. Et lag som kvalifiserte seg i pulje MA aksepterte heldigvis å stille i pulje MB i finalen, slik at vi ikke oversteg det absolutte maksimum på 40 finalelag. Oversikt over finalelagene KLIKK HER
Vi ønsker å gi alle finalelag en god opplevelse på en hektisk lørdag hvor hele 8 lag må ut i en 4.kamp for å avgjøre hvem som spiller finale og bronsefinale. Dette blir derfor en konkurranse hvor det også settes ekstra krav til spillehastighet. (Maks oppsatt tid (2t og 20 min) pr 9-hullsrunde.
Trekning av avdelinger gjøres mandag og startlisten sendes ut mandag ettermiddag eller tirsdag formiddag.

Stor takk
Vi vil igjen få takke for den fantastiske viljen lagledere har vist for å få gjennomført kampene i år. Vi vil også berømme klubbkontaktene. Noen klubber stiller lag for første gang i år, mens andre klubber har lagt opp til storsatsing med mange lag. Vi håper dette fortsetter neste år da lagserien er en viktig bærebjelke i NSG’s medlemstilbud. Klubbkontakter og lagledere er viktige motivatorer for lagspillet i klubbene og over 1.000 e-poster til oss viser stor aktivitet hos disse nøkkelpersonene.

Vi vil med dette få takke lagledere og klubbkontakter for et godt og fruktbart samarbeid i årets seriespill og håper årets lagserie også har gitt spillerne en god opplevelse.
Nå håper vi å kunne avslutte årets sesong med en vellykket seriefinale hvor vi opplever spennende lagkamper og fornøyde spillere.

Med vennlig hilsen Helge og Edgar, ansvarlige for gjennomføring av NSG Lagserie 2021.

Redaksjonen vil på vegne av NSG uttrykke en stor takk og beundring for bemerkelsesverdig gjennomføring av årets Lagseriespill og ønsker alle all mulig lykke til under finalen på Vestfold.
Legg også merke til at vi er meget begeistret for å få tilsendt bilder fra finaledagene.
Send til espen@seniorgolf.no