Selv om det ble tap med "i siste sekund" mot Tyskland er dette likevel Norges beste plassering i EM Lag noensinne.

Spennende også mot Tyskland, skriver Asbjørn Ramnefjell på golfsiden.no, om kampen om 5. plassen, og vi gjengir her hans omtale av den spennede onsdagen på PGA Sweden:

De har nå vist seg som det sterkeste EGA-laget noensinne: Atle Bartha, Asbjørn Ramnefjell, Tom Arne Tollefsen, Tore Sviland, Øyvind Reinertsen og Rune Kristiansen.

Norge hadde en durabelig match mot Tyskland lørdag.
Vi tapte foursome’en. Så vant Tore Sviland. Deretter tapte Tom Arne Tollefsen. Så vant Asbjørn Ramnefjell.
Rune Kristiansen var en opp med to å gå. Han tapte 17, delte a8. og gikk ut på 19. hullet. Her delte han på birdie før han tapte på det 20. hullet. Tyskland – Norge 3/2 og 6. plass på Norge. Beste plassering i dette mesterskapet gjennom tidene.
Irland slo Danmark etter at den gode Adrian Morrow slo sin danske motstander på det 21. hullet i den avgjørende matchen. England ble nr 3 foran Skottland på 4 og altså Spania og Norge på 5. og 6. plass. Sverige slo Spania og ble nr 7.

Tidligere

For en dramatikk mot Spania!
Norge hadde en durabelig match mot Spania fredag.
I foursome svingte det hele veien.
Tom Arne Tollefsen møtte sterk motstand. Han spilte bra, men det holdt ikke. Det ble tap 2/1.
Asbjørn Ramnefjell fikk det tungt ut fra start. Når putteren ikke fungerer og motstanderen spiller bra, holder det ikke. Tap 4/3. Ny putter lørdag!!(?)
Tore Sviland spilte meget solid og vant sin match 2/1 mot en sterk motstander.
Rune Kristiansen var tre opp, men tapte tre på rappen. Så vant han 15 og 16, tapte 17, men delte 18. hullet og seier med 1 opp!!! Bra spilt!

Foursome-dramaet
Foursome’en var meget jevn hele veien. Det svingte fram og tilbake. Været gjorde det ikke lett å få en god score. sterk vind og mye regn er ikke akkurat spansk ønskevære. Ikke norsk heller. Det var likt da de kom på det 16. hullet. Her shanket Atle utslaget, og det gikk fra vondt til verre. Hullet ble tapt og de var 1 ned etter 16. Det 17. hullet ble delt. På det 18. hullet ble det litt rotete. Spanjolene toppet innspillet på par 5-hullet inn i bunkeren og rotet det forferdelig til og tapte hullet. All square.
De måtte ut på det 19. hullet – banens første hull. Etter et svakt andreslag på par 5-hullet hadde Reinertsen en meget god treerspoon nesten inn på greenen. Det ble deling på par. Det neste hullet ble også delt på par.
Her er Øyvinds egen beskrivelse av hva som skjedde på det 21. hullet:
-En herlig match i øsende regn og masse vind sammen med Atle i foursome gikk helt til hull 21.
«Der drivet jeg opp i leppa på en fairway bunker. Atle valgte å gå for greenen med en sjuer. Det blokka han den ut rett ut i kjemperoughen med 65 meter til pinnen. Jeg hang meg på en sand wedge i motvinden og klarte å få den opp på greenen. I mellomtiden hadde spanjolene begynt å lengte hjem og surret det til med fire putter fra 50 meter på fairway. Atle lot meg få gleden av å slå i den siste putten fra ca 1 meter. JAAAAAA!»

Er det rart at gutta er glade?
Det er den beste prestasjonen noen sinne i et EM for lag i seniorklassen. Hittil var den beste plasseringen nr 7. Da slo vi Tyskland som endte på 8. plassen etter en meget jevn match. Tyskland hadde England i kne i kvartfinalen, men en spiller som var tre opp med tre hull igjen å spille tapte matchen etter omspill og dermed hele landskampen.
Danmark slo Skottland i semifinalen og møter Irland i Finalen.
Norge møter altså Tyskland i matchen om 5. plassen. Tyskland slo Sverige. Sverige skal kjempe om 7. plassen mot Spania på lørdag.
Det er første gang Norge slår Sverige i seniorklassen i EM!

LIVE SCORE fra A-gruppen lørdag KLIKK HER