Kongsberg ble den store vinneren på Kongsberg

Da har vi i løpet av nattens mulm og mørke fått fyldig rapport fra Edgar Bergh.
Våre  fort-o-grafer jobber med noe gjenstridig nettkontakt, men her er rapporten fra finaledagen mens vi venter på flere bilder:

Det ble full uttelling for Kongsberg på siste dag i Finalespillet i Lagserien.  De to lagene vant hver sin miksklasse, mens finaledebutant Kjekstad tok hjem pokalen i dameklassen.  Skjeberg 3 tok seg av Lucky Loser.

Ulf Kristiansen og Erik Isaksen delte beste brutto med 78 slag (+6).  Med så mange gode spillere i årets Lucky Loser-felt og spill fra 53, forteller det om en krevende bane.  Det meste handlet nok om å finne riktig linje og hastighet på greener med noen utfordrende flaggplasseringer.

Sorknes holdt i 45 hull
Sorknes vant lørdag alle sine fire 9-hullskamper.  I finalen ledet de 2,5-1,0 etter de første 9 med seier i en av singlematchene og i fourballmatchen.  Men så var det slutt på poengfangsten, og Kongsberg kunne heve pokalen etter en solid sluttspurt hvor de stakk av med alle poengene på backnine.  Vinnerlaget besto av Roar Foss, Morten Lia, Finn Aksel Olsen, Bent Bjørnsen, Torbjørn Ruud og Per Roar Kolberg.

Bronsen gikk til Skjeberg 1 etter en knepen seier over Ski 1.

Hjemmebanen avgjorde?
Både Kongsberg 2 og Losby leverte solid under hele finalehelga.  Lagene vant like mange hull i finalen i 2. divisjon, men hjemmelaget fikk størst poengmessig uttelling for sine hullseiere.  Kanskje var det fordelen av å kjenne greenenes hemmeligheter som ble avgjørende.  Vinnerlaget stilte med Roy Arne Klevstad, Knut Ivar Knutsen, Tom Martin Nilsen, Jan Bommen, Terje Solstrand og Åge Kolberg.
Det ble bronse til Mjøsen etter en helt jevn bronsefinale mot Arendal&Omegn.  Antall hullseiere ble avgjørende.  Her hadde Mjøsen19 mot Arendals 18.

Endelig for Kjekstaddamene
Damene fra Kjekstad har i flere år vært i toppen i sin lagserieavdeling, men de har overraskende nok ikke klart å vinne sin avdeling før i år.  Det er derfor ekstra fortjent at finaledebutantene klarte å stikke av med den gjeveste premien.  Kjekstad viste seg også det beste laget med seier i alle innledende kamper lørdag og en relativt klar seier over Østmarka i damefinalen.  Laget bestod av Edith Grande, Beate Pedersen, Connie Christiansen, Jannicke Lillelien og Unni Sundelius.
Nøtterøy sikret seg bronsen og henviste dermed tittelforsvarer Miklagard til den sure fjerdeplassen.

Lucky Loser
11 lag deltok i Lucky Loser som spilte netto slaggolf over 18 hull hvor de 3 beste av 4 spillere talte.  Her ble det seier til Skjeberg 3 med 232 nettoslag.  Harald Aannerud, Torry Kristiansen, Jan Arne Nybakk og Lillian Irene Løkke spilte.
Nøtterøy 1 og Losby 1 fulgte på de neste plassene med hhv 236 og 237 nettoslag.
Se resultatlisten her

I Lucky Loser ble det også delt ut premie for beste bruttoscore under 80 slag.  Denne gitt til Ulf Kristiansen, Asker og Erik Isaksen, Hauger.

Vellykket arrangement
Det spesielle med Lagserien og Finalespillet er at spillere i flere handicapkategorier konkurrerer mot hverandre som en del av et lag.  Mange lag og spillere roste arrangementet og så på dette som ett av årets høydepunkter.
Det er også god grunn til å takke alle spillerne som deltok.  Det er først og fremst de som skaper atmosfæren for arrangementet, og det er imponerende å se hvordan spillerne møter hverandre med blide fjes og humor selv om de ikke selv lykkes fullt ut med eget spill.
Vi oppfordrer derfor lagene allerede nå å planlegge lagseriesesongen 2021, og gjerne rekruttere inne nye spillere og lag. Lagspill fenger; noe også årets rekorddeltakelse i Lagmesterskapet viser.

KLIKK HER så ser du at Kongsberg tok hjem seieren både i 1. og 2. div miks og at Kjekstaddamene gjorde rent bord i dameklassen.

Tidligere
Også denne helgen kan NSG «skilte» med unike golfopplevelser for våre seirer
Gjennom sesongen har det vært kjempet i NSG Lagserie om å få bli med i finalespillet på Kongsberg. Nå er 12 lag i 1. divisjon, 7 lag i 2. divisjon og 4 lag i dameserien; totalt var  nærmere 100 spillere i aksjon. Her er fyldig rapport fra våre menn i felten: Roy B Gundeid og Edgar Bergh:

Gjengen fra Ski GK, som gikk videre til finalen i 1.div. Tove Mjelstad, Jan Olav Anseth, Tom Harald Pettersen, Stein Rasch, Leif-Oddbjørn Møller. Foto: NSG/Roy BG

Det ble en vellykket første dag av finalespillet i Lagserien med mange jevne og spennende kamper, mye god golf og til dels overraskende resultater.  Spilleforholdene var utmerket helt uten nedbør og med strålende sol mesteparten av dagen.  Banen var innbydende, men også krevende med raske og ondulerte greener.
Vertsklubben Kongsberg er kanskje de som er mest fornøyd med begge sine lag i finalen i morgen, mens Sorknes i 1. divisjon og Losby i 2, divisjon nok e de største favorittene.  Resultater og tabeller fra innledende kamper finner du her.

Sorknes til finalen i 1 divisjon
Sorknes er i år nyopprykket i 1. divisjon og kvalifiserte seg til Finalespillet på Kongsberg ved å vinne sin avdeling.  De gikk ubeseiret gjennom de 3 første kampene og møtte Ski som også var uten poengtap i den ene semifinalen.  Sorknes vant begge singlematchene og også fourballen.  Laget fra Østerdalen spilte utrolig godt, mens Ski nok helt hadde dagen.  Tove Mjelstad fra Ski sa det ganske treffende etter kampen: «Det blir vanskelig med 10 baller som ligger igjen rundt omkring».
Det var også stor dramatikk om den siste semifinaleplassen som gikk til beste toer i innledende puljer.  Kongsberg og Asker stod helt likt i kamppoeng da begge vant 2 av 3 kamper.  De stod også helt likt i matchpoeng, og da ble antallet vunnet hull avgjørende.  Kongsberg hadde vunnet 28 hull mot Askers 27.  Mer knepent kunne det ikke bli.
Kongsberg takket for plassen ved å sikre seg finaleplass ved å slå Skjeberg i semifinalen. Så spørs det da hvor mye hjemmefordelen har å si i møtet med Sorknes.
Losby og Nøtterøy stilte med 2 lag i 1 divisjon, men ingen av disse lagene nådde semifinalen. Det gjorde heller ikke medaljegrossist Hauger denne gangen.  Langveisfarende Voss tapte riktignok alle sine kamper selv om vant et anselig antall hull.  Tydelig at det ble mye «stang ut» for dem.

Kongsberg og Losby i finalen i 2. divisjon
Losby kvalifiserte seg greit til finalen med seier i alle kampene.  Hjemmeklubben Kongsberg sikret seg finaleplass etter å ha trukket det lengste strået i den siste og avgjørende kampen mot Mjøsen.
Arendal & Omegn har i flere år hatt 2 eller 3 lag med i Lagserien med mål om å rykke opp og kvalifisere seg til Finalespillet. I år lykkes de endelig.  De er nok strålende fornøyd med å ha kvalifisert seg til bronsefinalen etter å ha vunnet den avgjørende kampen mot Asker.  I bronsefinalen møter de Mjøsen som i fjor spilte Lucky Loser.

Østmarka og Kjekstad i Damefinalen
Kjekstad har aldri vært i finalespillet i Lagserien ifølge Edith Grande.  Nestoren spilte ikke selv i dag, men fulgte med laget i alle kampene.  Ikke verst å kvalifisere seg til damefinalen på første forsøk.  Fjorårsvinner Miklagard hadde nok regnet med å kjempe om å forsvare tittelen, men denne gangen gikk det ikke veien.  Det stod ikke på antallet vunnet hull, men de fikk dårlig uttelling i form av telende poeng.

Finalelaget møttes også i innledende runde i dag hvor det ble en jevn kamp som Kjekstad vant.

Bronsefinalene er:

1 div    Ski GK – Skjeberg GK

2 div    Mjøsen GK – Arendal & Omegn GK

Damer Miklagard GK – Nøtterøy GK

KIKK HER for tabeller og resultater