Tradisjonsrikt «slag» om Romerike startet på Miklagard.

Minitourene om sommeren er en kjærkommen feriebeskjeftigelse for alle som ikke nødvendigvis må på stranda eller ut i vannet for å kose seg. Skjønt det finnes jo muligheter for den slags på en golfbane også, man ofte er «badelivet» forbeholdt den lille hvite.
Nå er «Romeriksslaget» i full gang med dagens start på Miklagard og så går det «slag i slag» på Hauger, Nes og Romerike.

FOTO: Thomas Andersen

 

Dagens illustrasjon har vi hentet fra et muntert musikkspill om «Olav den Heldige» i Landeparken i Sarpsborg; «Olav Den Heldige og Ranes Hemmelighet» er en episk familiemusikal for de som liker å le seg i hjel… Vi er i år 995 e.kr. KLIKK HER for litt mer info

Litt snaut med rapport fra Romeriksslaget foreløpig, så vi supplerer med litt «lokal»-historie, bare for å vise at vi ikke er helt historieløse:
Det største slaget i Skedsmo fant sted i 1022, eller like trolig i 1021. I Olav den helliges saga står det at kong Olav kom med hæren sin ned Nittedal, og raumerne møtte ham med en stor hær ved Nitja, ikke langt fra Hellerud gård i Skedsmo.
Raumerne gikk straks til kamp, men de klarte ikke å drive kongshæren bort. Årsaken til at Olav angrep raumerne var at de visstnok ikke betalte nok skatt, og han var ikke fornøyd med oppførselen deres.
Til minne om dette slaget ble det reist en Olavsbauta ved Hellerud i 1934. Denne ble i 1980 flyttet til Skedsmo kirke. I 1934 trodde man at slaget hadde stått på den store sletta under Gjelleråsen. Senere har man heller antatt at kampene har foregått på haugene på andre siden av elven, da Hellerudsletta var skogkledd på den tiden slaget sto.
Kilde: http://lokalhistorie.skedsmo.kommune.no/

Klassevinnere på Miklagard:
kl 1, Jørgen van Vuuren GK, 77
kl 2, Rune Dahlberg, Tyrifjord GK, 79
kl 3, Eli Bjørnevik, Losby GK, 86
kl 4, Erik Økseter, Asker GK, 70 (netto)
kl 5, Magne Bergersen, Ullensaker GK, 72 (netto)
kl 7, Finn Bogegård, Losby GK, 71 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Miklagard GK
for alle utfordringer på en flott bane.

Redaksjonen ønsker alle lykke til videre med resten av sesongen.

Forsatt plass tirsdag 17. er på Mørk GK og torsdag 19. er det full fart på Taigatur.
Så det er bare å melde seg på og begynne å glede seg til mer golfglede.