Under NSG Invitational på Borre i går fikk Solveig KAW-prisen

Tett og god stemning etter runden. Foto: NSG.

Hvert år innledes NSG Landsfinale med  invitasjonsturnerinen NSG Invitational.
NSGs styre, klubbkontakter, leverandører, samarbeidspartnere og ”venner av huset” er invitert til en uformell, hyggelig, men likevel prestisjetung turnering, dagen før de beste norske seniorgolfspillere i sine klasser samles til NSG Landsfinale på Borre GK.

 

Stolt, rørt og veldig glad. Foto: NSG.

KAW-prisen.
I anledning dagen ble det også opportunt å dele ut KAW-prisen (Kåre A Wilhelmsen Innsatspris).
Prisens fundament er et fond på kr 25.000,- avsatt som følge av Kåre Wilhelmsen sin innsats for ESGA 2016. Prisen består av et utviklingsstipend på kr 5.000,- og deles ut for siste gang i år.

NSG Hederskomité som i år består av; Kåre A. Wilhelmsen, Grethe Kristensen Nysveen, Asbjørn Ramnefjell og styreleder Jon R Krogstad, som leder av komiteen. Komiteen har vurdert flere kandidater og valget var enstemmig. Årets pris gikk til Solveig Moen født 1950 og medlem av Vestfold Golfklubb.

Juryens begrunnelse:

Solveig ble medlem av NSG 17 januar i år 2000. Medlemskapet var en 50 års gave fra hennes kjære Bjørn (Brovold) som hadde gitt henne innblikk i hva NSG var. 

Allerede i sitt første år kvalifiserte Solveig seg til EM lag som ble arrangert på Bogstad. Der tok hun sølvmedaljen sammen med de Norske damene. Som hun selv uttrykte opplevelsen «som rookie var nok nervene på utsiden den gang», men internasjonal deltagelse satte tydeligvis sine positive spor hos Solveig

Solveig har vært kvalifisert til EM og Marisa Sgaravatti 15-16 ganger på disse 21 årene hun har vært medlem i NSG.

Solveig har tydeligvis også inspirert sin klubb venninner og blant annet ett av sine høydepunkter nevner hun at på det meste var 5 damer fra Vestfold Golfklubb ute og representerte samtidig.

VGK’s damer har vært med i lag-mesterskap mange år, og Solveig har selvsagt vært sentral i dette laget. De har vunnet flere ganger, og hun er usikker på antallet. 

Individuelt har Solveig to NM for senior. 1. gang 2007, og 2. gang 2017.

Hun bor på Vear, bare 3 km fra Vestfold Golfklubb. Startet med golf i 1990. Har to voksne barn og fem barnebarn. Dessverre er ingen av dem «bitt av basillen» 

Takket være NSG har hun fått kjennskap til mange fine baner i Norge og ikke minst blitt kjent med utrolig mange hyggelige golfere.

På vegne av Hederskomiteen og NSG takker vi for at du er den person du er og det gode forbildet du er for oss alle NSG-medlemmer. Vi ønsker å se deg mange år fremover i NSG turneringer og alt ser lyst ut i så måte. Siste uka i august ble lagseriefinalen arrangert på Vestfold Golfbane og der var selvsagt Solveig aktivt med for å sikre et meget vellykket arrangement.

Etter behørig presentasjon av styreleder Jon R Krogstad og Kåre A Wilhelmsen ble prisen gitt til en stolt, rørt og glad Solveig Moen, Vestfold GK, som utrykte dyp takknemlighet for hva spillet, klubben og NSG betyr i hennes liv.
Et vakkert øyeblikk i fortjent heder.

Inger-Brit, Edgar og Erik. Foto: NSG.

NSG Invitational
Som seg hør og bør var det også premiering av NSG Invitational.
Inger Thorp tok nærmet pinnen, Jon R Krogstad hadde lengste drive og Geir Dalen fikk HiO.
Scrambleturneringen ble vunnet av laget bestående av Edgar Bergh, Erik Isaksen og «fjelldronninnga» Inger-Brit Vindegg. De fikk hver sitt reisegavekort til NSG Winter Tour på Mar Mener i mars 2022. (Bildet med Bergh i midten).
Annenplass: 46 – Hilgunn Anita Iversen, Terje Sandvik, og  Clas Brede Bråthen.
Tredjeplass: 59 – Tom Arne Tollefsen, Helge Olav Wangen og Sissel Johansen.

Vi takker for en trivelig dag på krevende Borre GK og ønsker alle lykke til under Landsfinalen i alle klasser som starter om ikke så lenge…