- respektløse obervasjoner fra lavt caddie-nivå.

Svanhild «synger ut»

Sommeren 2018 blir den sommeren hvor sola skinte uavbrutt, også på Sørlandstouren.

Med start ved hanegal for å rekke utslag på Utsikten, og stemningsskapende mail fra Lars Hoel. Plutselig har Utsikten sett på kalenderen (eller klokka?) og tenkte at, næmmen jøss, det er turnering i dag, og vi som nå reparerer 7 greener.
Blant de fremmøtte var det til dels ampert over å bli tilbudt to 9-hullsrunder med shotgun for en håndfull spillere. Noen ga uttrykk for at dagen ville blitt brukt til andre gjøremål dersom mailen hadde foreligget en dag tidligere.
Men sola skinte og vi la trøstig ut, også i forvissning om at noen tøffe klatreetapper var ute av programmet. Også blir gutta fort blidere når driven suser rett frem og ballen ligger synlig. Etter hvert er noen mindre synlig, og en lokal herre sier vennlig at det er mye huggorm nedi der.
Mandal er en bane hvor medlemmene antagelig har Norges beste kondisjon blant seniorer. Det er også en fordel å ha ett ben som er en halvmeter lenger enn det andre. For å holde motet oppe hos de tilreisende hadde Mandal satt ut gratis kaffe på nieren, tiltak som anbefales.

Nye baller måtte merkes underveis, og kols’en ble merkbar selv for dem som la bort røyken for 20 år siden.

Selv big white chief Ramnefjell hadde tatt turen, og var blid også etter runden selv med noen slag over par.

Vakre Bjaavann er alltid koselig å besøke. Imponert over den jobben som er gjort der etter de omfattende skadene i flommen i høst. Nok den banen som var i best stand, og greenkeeper og dugnadsgjeng fortjener et skikkelig julebord.

På Bjaavann fikk de nærmeste en oppvisning i køllekasting uten tilløp over flere hull, med ledsagende kommentarer som ikke egner seg i dannet selskap. Navn skal ikke nevnes, men en person fikk psykisk hjelp før avslutningsrunden.
Arendal hadde en provisorisk green og litt skadde fairwayer, men det er likt for alle. Anbefales at de stiller med buss når det er shotgun og man får starthull i nabokommunen.
Og noen som lå an til en topp-plassering møtte nøkken på Arendal og forsvant ut av sammendraget, og noen vartet opp med årets runde.
Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur, etter at isboksen i klubbhuset var tømt.
Og gratulasjoner til alle seniorene som pakker bagen med Voltaren og blodtrykksmedisin og hjertepiller og går 5 timer daglig i 4 dager i 30 varmegrader.
Svanhild Kjærvik
alias Caddy-Svanhild
?