Spenningen og stemningen på topp foran siste runde av Romeriksslagert

Nes GK var vertskap for tredje runde av «Romeriksslaget» og det ble i følge vår turneringskoordinator Lars J Hoel en «blandet» opplevelse.

Glade vinnere på Nes lørdag

Han har sendt oss følgende stemningsrapport:
– Det beste på NES, er jo de som er der og stiller opp for oss som skal spille, løpende start fra to tee steder, og startere med informasjon til spillere, og hyggelige velkomst ord til alle.
Og Torleif Brekke som etter hvert er så dreven på våre rutiner at det bare er en glede, etter hvert som siste spiller i klassen var inne, gikk det bare et par minutter før premieutdelingen var gjennomført. Strømlinjeformet, og nok en dag med mye gode resultater, kanskje ikke på grunn av veldig flotte fairways og greener. Det rare er, har du ballplassering er ikke fairwayene det store problemet, og mange av greenene var absolutt spillbare, men 3-4 greener var ikke bra.
Men jeg klager ikke, min 16 runde siden 10. mai, og første med nedskriving, 37 poeng.

At Lars for egen del spilte en av sesongens beste runder ble behørig satt til side av at det etter dagens spill ble uttrykt en smule misnøye over at beskjed om NSGs beslutning om ballplassering ikke ble kommunisert til spillerne før start.
Redaksjonen iler derfor til med informasjon om at dette hadde sin årsak i interne «kommunikasjonsproblemer» og ikke var noe vår pliktoppfyllende turneringskoordinator hadde «funnet på».
NSG og ikke minst Lars er de første til å beklage at det ikke ble ballplassering, men det enda mer beklagelig at det oppstår «huskestue» av en forglemmelse i størrelsesorden «en køllelengde».
Redaksjonen minner i velvillighet om grunnregelen i golf: Spill banen som den er og ballen som den ligger. Etter vår oppfatning en temmelig raus regel og således en inspirasjon til å utvise storsinn. Spesielt om man tenker på hvor man befinner seg.
Her spores gammel storhet i Henrik Wergelands dikting som lovpriser Vormas og Glommas møte i sitt forfatterskap. Wergeland har også forfattet diktet «Jubeloldingen» som en hyllest over provst Finckenhagen til Næs.
Finckenhagens grav kan i dag beskues ved Nes kirkeruiner.
Det er forøvrig interessant, i følge avisen «Glåmdalen», å legge merke til at folk fra hele Østlandet valfarter til Nes kirkeruiner (med en historie helt tilbake til før 1000-tallet) for å «kjenne på energier».
Spøkelsesjakt, med andre ord.
Ytterligere kommentarer er overflødige. Om noen fortsatt føler en viss varme i hodet minner vi svalende om at Vormsund innehar kulderekorden for Akershus fylke på -37,5 grader, satt 9. februar 1966.
Men det var det knapt noen på banen som la merke til.

Klassevinnere på Nes:
kl 1, Johnny Engebretsen, Hakadal GK, 81
kl 2, Tadeusz Sienkiewicz, Nes GK, 79
kl 3, Eiliv Solheim, Kristiansund & Omegn GK, 85
kl 4, Alf Magne Skjønhaug, Miklagard GK, 65 (netto)
kl 5, Oddny marieMokkelbost Kristiansund & Omegn GK, 68 (netto)
kl 7, Knut H Gjefle, Nes GK, 68 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Klikk også på denne linken så ser du Sammenlagt etter 3 dager

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Nes GK for alle utfordringer på en «ukjent» bane.
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre med finalerunden i Romeriksslaget på selveste Romerike..

Sjekk terminlisten/GolfBox.
Fortsatt plass tirsdag 17. er på Mørk GK og torsdag 19. er det full fart på Taigatur.
Så det er bare å melde seg på og begynne å glede seg til mer golfglede.