Rekordoppslutning på Taiga Tour – og på Elverum

Taiga Tour er en formidabel smeltedigel. Her illustrert av et arkivbilde fra premieutdeling på Kongsvinger.

128 påmeldte fra 44 klubber stilte til åpningsturneringen på Elverum torsdag. Redaksjonen registrerer relativt høye scorere i klasse 1 – 3 i forhold til i fjor, der vinnerne stort sett lå på 70-tallet.
I bruttoklassene derimot var det betydelig flere som listet seg rundt til eget par og lavere. Men slikt kan endre seg fort.

På Trysilfjellet fredag er det 108 påmeldte, 104 spiller Sorknes lørdag før det hele avgjøres på Kongsvingers søndag med 126 spillere.Med totalt 466 spillere noterer vi ny rekordoppslutning i antall deltakere. (I rekordåret 2018 var det 445 spillere.)

Alltid på alerten
Her er rapport fra runden gjennom «skogsbygda» fra vår utmerkede turneringskoordinator Erik Økseter :
-128 spillere la optimistisk i vei i fint spillevær på en super bane med flotte fairways og greener. Men i mosen og småfurua utenfor, iblandet et passende antall kongler, lurte farene….
Overraskende nok greide ingen å gjøre seg fortjent til beste brutto, som krever resultat på banens par pluss 10 eller bedre. Vinner av klasse 2 og 3 gikk på +11, men det holdt altså ikke.
Selve arrangementet forløp knirkefritt, og vi greide faktisk å få 128 spillere rundt på ca 5 timer eller litt i underkant for flere grupper.  Spillerne fikk ros av Frode, klubbens daglige leder, for raskt og effektivt spill.
Vi regner med litt mere trøkk i slagene på Trysilfjellet i morgen etter «oppvarmingsrunden» i dag.

Damene kommer.
Taiga Tour tiltrekker seg en mengde spiller som vi ellers ikke ser så hyppig på Sissener Classic Tour. Ikke minst er det meget hyggelig at så mange damer (34) synes disse turneringene er hyggelige å delte på. Kanskje fordi Taiga Tour er en trivelig og sammensveisende møteplass for NSG-medlemmer fra Trøndelag, Nord-Vestlandet og store deler av Østlandsområdet.

Klassevinnere på Elverum:
kl 1, Rune Henriksen, Skjeberg GK, 85
kl 2, Harald Grande, Grønmo GK, 83
kl 3, Knut Bøhle, Onsøy GK, 83
kl 4, Finn Nilsen, Kongsberg GK, 71 (netto)
kl 5, Hilde Bosch, Skjeberg GK, 69 (netto)
70 Tour, (70+), Tor Klemetsen, Hof GK, 78 (netto)

Øvrige resultater finner du i GolfBox KLIKK HER

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Elverum GK for alle utfordringer på en flott bane.
Redaksjonen ønsker alle lykke til videre med resten av Taiga Tour.
Minner forresten om parurneringen Mix og Fix på Asker 26. juli. En turnering Asle P Johansen ubeskjedent nok har titulert som «Uoffisielt NM i Four-ball».