Etter 2020 har vi sjelden gledet oss mer til et nytt år

Tid for tilbakeblikk, refleksjon og takk nærmer seg like raskt som et helt år snart er historie.
2020 ble et mer spesielt år enn de fleste kunne forestille seg. Mange har hatt og har det tøft med så vel sykdommen som smittevernrestriksjoner og konsekvenser av å lukke et helt samfunn. Likevel må vi i Norge være svært takknemlige for at vi har klart oss godt sammenliknet med de fleste andre i verden.

Spesielt vi som har golf som adspredelse og aktivum har fått lov til å være i vår «helt egne» lille grønne verden.
Golf ble tidlig i nedstengningen av all sosial aktivitet anerkjent som «koronavennlig». I kombinasjon med en mild vinter og tidlig vår åpnet mange baner rekord-tidlig. I slutten av mai ble NSG klarert for å arrangere turneringer. Sissener Classic Tour var i gang fra 23. mai. Deretter gikk det slag i slag. Lagserien kom på plass, nye medlemmer strømmet til i hopetall. Vi lærte oss å putte med flagget i, slå fra «vill»-bunkere uten rake, holde avstand og ikke ta på andres baller.
Lagseriefinalen, Lagmesterskapet og Landsfinalen ble arrangert i overensstemmelse med gjeldende smittevernregler og alt gikk mer eller mindre som «normalt».
Det eneste som ble avlyst var alle representasjonsoppgaver i inn- og utland.

Kronår i korona-tid
Allerede 12. mars ga Regjeringen beskjed om «de mest inngripende tiltak i fredstid». Det endret alt. All aktivitets- og bevegelsesfrihet fikk en bråstopp i hele landet. Det hjalp det ikke at fjellheimen bugnet av den hviteste snø badet i solskinn eller at mange baner allerede var lysegrønne og klare for å åpne.
Men det som så ut til å bli bekmørkt utviklet seg til et kronår for golf. Tusenvis av nye og gamle golfspillere strømmet til klubber og baner over hele landet. Det har knapt vært større rift om utslagstider siden forrige årtusen.
Helt vilt, for å si det mildt.
I gleden over denne høyst overraskende og sårt tiltrengte «boomen» for golf (som har vært i nedgang siden 2010) må vi evne å se nøkternt på hva som faktisk skjedde. Vi som er «hekta» på golfspillets mange kvaliteter og bergtatt av spillets unike magi må erkjenne at det nødvendigvis ikke var golfspillets egenart som utløste den nye «Golfbølgen».

Alt annet var stengt
Det var ikke over 20.000 sjeler som ved et trylleslag ble «golffrelst». Men fordi det i menneskets natur ligger et behov for å være sammen med andre, ble golfbanen en unik møteplass, da alt annet stengte.
Golfbanen var åpen, og ble det tilgjengelige, og for mange det eneste, stedet  hvor det var tillatt å være sammen og «leke», mestre, konkurrere og sosialisere.
Det skal vi takke regjering, helsemyndigheter, Idrettsforbundet og Golfforbundet dypt og inderlig for. Dernest skal vi også takke hverandre. Takke for at vi på en respektfull og god måte tok vare på tilliten og alle de nye.
Sammen.

Golf tar ikke tid. Golf gir deg tiden din tilbake.
I år ble golfbanen møteplassen over alle møteplasser der vi i en krevende tid kunne avreagere, se høre og bekrefte hverandre. Og ikke minst; ha det moro.
Disse egenskapene må vi ta vare på og utvikle når pandemien slipper taket og livet normaliserer seg.
Skal vi beholde alle som kom til oss i år, da de ikke hadde noe å gjøre, må vi fortsette å være den åpne og inkluderende møteplassen vi har behov for når vi igjen får alt for mye å gjøre.

Nye tider
Med vaksine underveis lever vi i NSG i håpet om at vi kan få en god sommer. Vi tror nødvendigvis ikke at alt blir som før, derfor har vi planer om å utvikle vårt aktivitetstilbud i 2021.
Vi ønsker at Sissener Classic Tour får litt skjerpede klassegrenser, vi vil styrke turneringstilbudet på Vestlandet og vi vil senker krav til antall tellende turneringer for uttak og kvalifisering. Også Lagserien og Lagmesterskapet har vi planer om å fornye og vi har også et konsept for parturneringer «klar for tee off».
La oss bare komme oss forbi NSG Årsmøte 20. februar. (Red. smiler)

Du er vår energikilde.
NSG er en unik «aktivitetsmotor» for seniorer i norsk golf. Men uten deg virker ikke motoren.  «Drivstoffet» i motoren er du. Hver runde du og alle medlemmer spiller i NSGs regi er energien som driver NSG.
Vårt overordnede mål er å spre golfglede gjennom å arrangere turneringer sammen med klubbene landet rundt.
Om ditt mål er å hygge deg, måle mestring, vinne premier eller kvalifisere deg til representasjonsoppgaver er du uansett velkommen til et nytt spennende og utviklende år.
Uansett hvor du bor, alder eller ferdighetsnivå trenger vi energien din i hver eneste turnering.

Har du derimot funnet ut av NSG ikke «tilfredsstiller dine ambisjoner» hører vi gjerne fra deg.  Har du imidlertid ikke lenger behov for eller glede av våre tilbud minner vi høfligst om at dersom du ikke blir med i 2021 imøteser vi din utmelding innen 31.12.20. I så fall takker vi for tiden du var med å «drive» aktivitetsmotoren.

1000 Takk
Takk til engasjerte medlemmer, samarbeidende klubbers ledelse, turneringsadministrasjon og klubbkontakter. Takk til våre samarbeidspartnere, støttespillere og annonsører.
Stor takk, ikke minst, til vår tittelsponsor for Sissener Classic Tour, som tilbyr julegaver med vekstpotensial til alle som har alt eller ikke trenger noen ting. Ved å klikke deg inn på innen til Sisseners «Julewebinar» KLIKK HER får du vite litt om investeringsåret som gikk og hvilke muligheter som ligger foran oss.

Takk også til NSG styre, administrasjon og turneringskoordinatorer for å skape gode møteplasser der våre medlemmer ser, hører og bekrefter hverandre. Det må vi aldri slutte med. For da er det ikke noe moro lenger.
Takk for deg.

Facts & Figures 2020
1155 spillere har deltatt i 90 Sissener Classic Tour turneringer på 54 forskjellige baner.
Lagmesterskapet satte 724 spillere fra 165 lag i sving på 8 forskjellige baner i tre divisjoner og avdelinger.
Lagserien holdt 107 lag fordelt på 28 puljer aktive gjennom sesongen med 304 kamper. Det er 2432 golfrunder av 877 unike spillere som spilte en eller flere kamper. 23 lag og ca. 100 spillere deltok i finalen på Kongsberg.
NSG Lojalitetskortet er et aktivitetsskapende bidrag til Golfgleden gjennom NSG. Vi takker alle klubber som er med å tilby hyggelige hverdagspriser. Dermed får mange som har litt mer tid anledning til å spille oftere og på andre baner. 902 av våre 2821 medlemmer har spilt 3110 runder fordelt på 79 baner.

Rundt regnet har NSG «stimulert» til ca. 15.000 golfrunder blant sine medlemmer. Med greenfee på kr 335,- i snitt kan du jo selv regne ut bidraget til norske klubber i år.
Takk for oss.

Årsmøtet er NSGs øverste bestemmende organ. Benytt muligheten til å være med å utvikle vår fremtid. Foto: NSG.


NSG Årsmøte 2021
Her er innkalling og saksliste for NSGs Årsmøte 20. februar. KLIKK HER

Påmelding i GolfBox. KLIKK HER
Ha ellers en fredelig aften og lun førjulstid.