European Senior Ladies' og Mens´ Team Championship over for denne gang

D er EGA-lageventyret over for denne gang for de norske spillerne.
Her er rapport fra damene v/Kaptein Johansene:

-Lørdag er siste dag og Norge var i match mot Italia som på papiret var sterkere enn oss. Lang turneringsuke gir utslag både i hode og kropp, og vi fikk virkelig føle dette selv om været var fantastisk. Den sterke vinden var borte, og Hege Huse og Annelie Kristine Sætre delte sine singlematcher. De tre andre matchene ble tidlig avgjort og Italia vant dermed 4 mot 1 og vi ble stående på en 10. Plass. All honnør til en flott gjeng som ga alt de hadde! Tross alt beste resultat i EM noensinne og spillerne har fått med seg mye erfaring.
Alle matcher ikke ferdigspilt, men Spania ser ut til å vinne.

Sluttrapport fra Kapt. Tom Arne Tollefsen
-Da er EM over for denne gang og det ble en 10 plass.
I går kjempet vi hardt mot Skottland, men måtte gi tapt til slutt i en ganske jevnspilt match. Tore Sviland vant sin match og Tom Selmer delte, mens øvrige spillere tapte forholdsvis jevne matcher.
Da ble det spill mot Island i dag i kamp om 10 plassen. Nils Grønningsæter og Øyvind Reinertsen vant sin foursome match 2/1 og da Tom Selmer vant 3/2 og Tom Arne Tollefsen vant 5/3 kunne Robert Moen og Tore Sviland avslutte sine matcher med deling. Seieren var sikret.
Det vi kan lære fra mesterskapet, er at erfaring er viktig. Vi hadde kanskje litt for lite erfaring på høyt internasjonalt nivå de siste årene. Det viste seg utover i mesterskapet at spillet ble bedre og bedre etter hvert som dagene gikk. Så får vi ta med oss denne gode følelsen hjem mot avslutningen av sesongen og frem mot senere mesterskap.

Tidligere:
Herrene klarte ikke å nå målet om å komme i A-puljen i finalespillet. men i B-puljen bet de godt fra seg i dag og slo Sveits 3,5 /1,5. Meget bra.
Her er siste nytt fra gutta, ført i pennen av Kapt. Tom Arne Tollefsen:

-Da er 2 kvalifiseringsrunder og en matchspill dag unnagjort her i Slovakia.
Kvalifiseringsrundene ble gjennomført i sterk vind. Når vi kombinerer dette med sterkt ondulerte og harde greener er det bare å erkjenne at vi rett og slett ikke var gode nok til å kvalifisere oss til A-flighten blant de 8 beste lagene. Vi kom på 12 plass av de 23 land som deltar.
I dag (torsdag) spilte vi derfor kvartfinale i B-flighten mot Sveits. Her vant vi 3,5 – 1,5. Nils Grønningsæter og Øyvind Reinertsen vant sin foursome 2 opp. Robert Moen tapte sin match etter at sveitseren gikk 4 under par. Tore Sviland vant lett 4/3, og Tom Selmer avgjorde på hull 18 i sin match. Da var det bare å plukke opp ballen på hull 18 for Tom Arne Tollefsen i sin match for deling, etter at de var likt etter 17 hull.
I morgen (fredag) er det semifinale i B-flighten mot Skottland. Dette blir en tøff match hvor alle Skotter har mellom +1.6 og +2.6 i hcp. Det er første gang Skottland er i B-flighten, hvilket skjedde på en noe spesiell måte; de røk ut med ett slag etter at siste skotte spilte på feil ball på hull 18 og derved fokk 2 straffeslag, noe som resulterte at Danmark tok den 8. og siste plassen i A-flighten med ett slag!

Vi gleder oss til å kjempe hardt mot Skottland i morgen.

Damene vant også sin 1/4-finale i pulje B og Kapt. Johansen rapporterer:

Hei. Vi møtte Tsjekkia idag. 4 singel og en foursome match. Vi tok tre singel seier og Anniken og undertegnede vant foursommen! Det betyr fri i morgen og finale lørdag for å spille om 9. Plass. Regner med at vi møter Italia. 
Hvis Italia slår Island.
God stemning!

Vi har ikke noe i mot at du også  «sette over» til «Golfsiden» og se hva Asbjørn Ramnefjell har å meddele…

https://www.golfsiden.no/EMlagsenior2021310821.html

https://www.golfsiden.no/EMlagsenior2021310821kvinner.html

EGA Lag 2021 Annikken og Hege. Foto: Kpt Johansen

Nest siste nytt fra Bulgaria

Kaptein Johansen rapporterer:
-Første dag. Singel. Sterke konkurrenter med lave Hcp skremte ikke reserve og rookie Hege Kristine Huse, som slo til med en 77 runde. Vi møter konkurrenter som spiller 6 under par etter ni hull. MYE fin golf.
God stemning i laget. Klare for ny dag. På frontbildet Hege K Huse til høyre. Anniken Strøm til venstre.
Damene ligger på en høflig 10. plass etter en dag. Individuelt er Hege K Huse på 19. plass med sin imponerende runde kun 5 over par. Så må vi til 8 over par for å finne Sofia Petersen.
Holder de det spillet og de øvrige hever seg, er dette i ferd med å bli imponerende.
Herrene er også i gang med sin konkurranse i European Senior Mens’ Team Championship, som spilles på Sedin Golf Club; Slovakia.
Lagmessig ligger Norge på 12. plass etter første spilledag med +24. England leder på -5.
Tore Sviland ligger best an individuelt på +2, Tom Selmer gikk +4.
Enkelt sagt fra et skrivebord i Drøbak: de har en jobb å gjøre i dag alle sammen, og vi kan i det minste krysse fingrene og ønske all mulig lykke til.
Så fort vi får et bilde av gutta legges det ut her.

Tidligere:

Hele laget. Foto: Kpt. Johansen

Damene  som skal spille European Senior Ladies’ Team Championship er klare som «egg» til turneringen som starter i morgen. Lagkaptein Reidun Aas Johansen skriver:
-Vi fikk en vindfull innspillsdag men ikke nok til å skremme damene som er veldig klare for første turneringsdag av fem(!) på en relativ lang bane, 5800 m.

Laget består av:

Annelie Kristine Sætre Asker Golfklubb
Elin Malde Stavanger Golfklubb
Hege Kristine Huse Bærum Golfklubb
Sofia Petersen Grønmo Golfklubb
Anniken Cathrine Strøm Haga Golfklubb
Reidun Aas Johansen Vestfold Golfklubb
Les med om turneringen og følg med på resultater:
https://www.ega-golf.ch/content/european-senior-ladies-team-championship