Spenning til siste putt under NSG Landsfinale på Vestfold søndag.

Tom Arne Tollefsen holdt «ulveflokken» bak set i klasse 1. Foto: NSG

Kun i klasse 1 maktet lederen etter første dag, Tom Arne Tollefsen, å holde unna for kobbelet av seiershungrige «klassespillere».
Andre, som Anne Ki og Else synes det var viktigere å hygge seg litt og holde varmen fremfor å gjøre deg «kaldt» for andre… (se forsidebilde)

Startoppsett med «lederball» gjorde sisterunden til en meget spennende affære allerede fra første slag. Kanskje ble årets avslutningsrunde nok et bevis på at det er «lettere» å være i angrepsposisjon enn å forsvare en ledelse, men på vårt nivå er det heller evnen til å mestre tilfeldigheter og «overraskelser» i løpet av runden som også er sterkt bidragsytende.
For noen er det stabilitet som er nøkkel til suksess, for andre ble det å få vist at man har «mer inne» enn man fikk til i første runde.

De tre beste i klasse 2 sammenlagt gjennom sesongen ble Harald Grande, Rune Henriksen (vinner) og Per Stenhamar: Foto: NSG

Uansett sitter redaksjonen med en følelse av at de fleste frydet seg over å spille i så tette oppgjør om å bli «Årets Seniorgolfspiller» i hver eneste klasse.
Gratulerer til vinnere og stor heder til alle som bidro til å gjøre kampene om seieren sin en unik opplevelse.

Verdig vinner av KAW-prisen.
Da mangeårig engasjert og ivrig NSG-medlem, og tidligere styreleder, Kåre A Wilhelmsen skulle påskjønnes for sin innsats som Turneringsleder for ESGA 2016 i Sandefjord, sa han nei. Han ville heller at de 25.000 han hadde «tilgode» skulle komme videre engasjement og entusiasme for NSGs arbeid til gode.
Pengene ble satt i fond og søndag blir kr 5.000 tildelt en spiller som er en ivrig, positiv og «alltid tilstedeværende» ambassadør for Norsk Senior Golf.

KAW vinner Petter Lund sammen med styreleder Grethe Kristensen Nysveen. Foto: NSG

Årets KAW-pris, eller «Kåres Minnefond» som Wilhelmsen selv kaller det, gikk i år til Petter Lund, som har vært engasjoert i NSG helt fra «tidenes morgen»
Styreleder Grethe Kristensen Nysveen og Kåre A Wilhelmsen innledet med gode og velvalgte ord om prisvinnerens lange og imponerende innsats for NSG både på og utenfor banen.
Petter Lund ga oss et rørende innblikk i sin opplevelsesrik karriere og hva golf har betydd for ham og gitt ham et nytt liv.
Det ble et sjelfullt og reflektert øyeblikk over dette underlige spillets magi.

Slo et slag for kreftsaken
NSG har gjort det til en tradisjon å holde en noe spesiell innsamlingsaksjon til kreftsaken under Landsfinalen.
Shootout-konkurransen ble i år avholdt med en trekning blandt alle betalende som «kvalifisering». Fem deltakere ble beordret ut på greenkanten av hull 9 for å pitche eller chippe seg så nærme hullet som mulig.

Finalistene i Shootout med trallevinner Dag Andersen i midten. Foto: NSG

Den kampen mestret Dag Andresen fra Mørk GK best av alle, og det var stor glede over at denne trivelige «rookien» fikk med seg en splitter ny Birdie 1 El-tralle hjem.
De øvrige finalistene fikk med seg hvert sitt dusin rosa Callawayballer å trøste seg med i høstmørket.

Gavedryss.
i tillegg til premiering av sammenlagtvinnere på Sissener Classic Tour 2019 og NSG Landsfinale 2019 ble alle tilstedeværende deltakere behørig overrislet av et rundhåndet «Gavedryss». I tillegg til en del utstyr fra Callaway, vanket det også Cabinbagger fra Sissener, samt et knippe overraskende Reisegavekort fra Premiumreiser til Mar Menorturen i mars.

Gledelig var det også at «Gavenemda» fant det betimelig å gi «Er´e muuuuulig»-prisen til Roger Bjerkeli, som tross et stygt fall på jobben tidligere i uka, likevel stiller til start med forstuet hånd og smertefulle kvestelser i hele kroppen.
Det ryktes at Roger kom under kyndig medisinering av en ikke ukjent farmasøyt på siste runden, noe som i betydelig grad bedret spillet med hele 26 slag fra første runde.
Vi bøyer oss i hatten for både Roger og legekunsten.

Vinnere av NSG Landsfinale:

Kl 1, Tom Arne Tollefsen, Vestfold GK 146 (73, 73) (Brutto)

Kl 2, Espen Olafsen, Drøbak GK, 142 (75, 67)

Kl 3, Lasse Delebekk, Skjeberg GK, 144 (72, 72)

Kl 4, Jan Kjetil Bekkelund, Gjøvik & Toten GK, 144 (77, 67)

Kl 5, Jørn Rambøl, Kongsvingers GK, 144 (72, 72)

70 Tour, Jan Erik Bjørseth, Atlungstad GK, 145, (74, 71)

Vinnere av Sissener Classic Tour 2019

Kl 1, Øyvind Reinertsen, 270 (Best av 141 spillere registrert på OOM kl 1)

Kl 2, Rune Henriksen, 162 (Best av 229 spillere registrert på OOM kl 2)

Kl 3, Arnstein Rustberggard, 159 (Best av 291 spillere registrert på OOM kl 3)

Kl 4, Håvard Hveem, 114 (Best av 284 spillere registrert på OOM kl 4)

Kl 5, Jørn Rambøl, 105 (Best av 189 spillere registrert på OOM kl 5)

70 Tour, Tor Klemetsen, 92 (Best av 57 spillere registrert på OOM 70 Tour)

Øvrige resultater i GolfBox KLIKK HER

Takk for i år
Redaksjonen takker alle spillere for en begivenhetsrik avslutningshelg. Stor takk også for et kompakt og vel gjennomført arrangement på Vestfold GK under ledelse av Jan H Skaar.
Takk for god mat og godt drikke til cafeen:
Takk også til våre trofaste støttespillere: Sissener, PremiumReiser, Callaway, Birdie 1 og Mitsubishi.
Helt til slutt en stor takk til alle våre engasjerte arrangørklubber og pliktoppfyllende Turneringskoordinatorer og vår utrettelige «Listegeneral» Helge Wangen, som i år har holdt orden på 27 OOM-lister, med til sammen 24.307 OOM-oppføringer for de 1.181 medlemmene som har spilt 7.092 runder på Sissener Classic Tour.