Spenning til siste slag på Kongsvingers

Krevende forhold under siste dag av Taiga Tour. Foto: NSG/Asle P

Det ble en durabelig kamp om seieren i brutto og nettoklassen under sisterunden søndag på Kongsvingers da Kai Klave gikk seirende ut av duellen mot Erlend Wiik om bruttoprisen. Seier i nettoklassen hanket Jorunn Klock behendig inn med en sisterunde på 69.

Her er dagens rapport fra vår ambulerende, korttids-påtroppende assisterende, fungerende turneringskoordinator Asle P Johansen.

-På dagens avslutningsrunde på Kongsvinger viste ikke værgudene seg fra sin beste side, men allikevel stilte rekordmange forhåpningsfulle til start i håp om at den siste runden på årets Taiga Tour kunne bringe dem helt i tet. Beste bruttospiller i sammendraget ble ikke avgjort før på de siste hullene hvor klasse 2 spilleren Kai Kalvø fra Mjøsen ble for sterk for Erlend Wiik. Til slutt ble det seier med 3 slag. Rune Henriksen ble nummer 3.
I nettoklassen så det lenge ut til at Jorunn Klock skulle ta en overlegen seier da hun åpnet forrykende med de første ni hull på -7!!!. Nervene begynte etter hvert å melde seg og da hun i tillegg fikk «dagens regnskur»  på de to siste hullene krympet ledelsen inn. Hun holdt hodet kalt og sikret seieren i nettoklassen med Magne Nygård og Marit Bjelvin på de neste plassene.
Årets Taiga Tour har fra NSG sammen med god hjelp fra alle klubbene blitt gjennomført på en utmerket måte. Selv om «overgeneralen» Erik Økseter måtte kaste inn håndkledet etter runden på Elverum har assistentene, selvfølgelig med overoppsyn fra Erik kommet igjennom arrangementet også i år. 
NSG er helt avhengig av at klubbene stiller med nødvendig mannskap for å få et vellykket arrangement. Siste dag på Kongsvingers GK var mer enn 20 frivillige engasjert og NSG takker alle frivillige i klubbene for utmerket innsats.

Bilder av vinnere har vi fått av Gunnar Ellingsen. Tusen takk Gunnar.

Klassevinnere Kongsvingers:
kl 1, Dag Andresen, Mørk GK, 79
kl 2, Kai Kalve, Mjøsen GK, 80
kl 3, Atle Hjorth-Larsen, Drøbak, GK, 84
kl 4, Jorunn Klock, Moss & Rygge GK, 69 (netto)
kl 5, Knut Pedersen, Kongsvingers GK, 70 (netto)
Kl 6, Per Olav Fjeld, Romerike GK, 76 (netto)
Kl 7, Roy Steinar Johnsen, Nes GK 09, 73 (netto)

Det gikk så det spruta på flere måter søndag. Harald Grande sendte oss et stemningsbilde.

Gratulerer til vinnere og deltakere, og stor takk til Kongsvingers for nok et storartet arrangement for golfgleden.

Alle resultater, sommerens turneringer, minitourer og Sissener Classic Tour KLIKK HER for resultater, oversikt og påmelding