Nye vinnere på hyggelige Hakadal

Så er også Hakadal ferdigspilt som siste runde av tredagersturneringen Mini Tour Oslo. Som du ser av bildet vi har fått av Morten Bakken var det nære på at dagen ble «krydret» med både lysglimt, bulder og brak og styrtende regn. Men også det blåste bort på denne flotte dagen.
Pussig nok er det ingen spillere som har klart å gå helt til topps i to eller flere turneringer. Noe som kanskje er beviset på hvor krevende dette spillet er. For ikke å si at spillet inneholder alle muligheter for alle. Alltid.
Som alltid også en varm velkomst til en hyggelig golfdag på denne lille perlen av en golfbane, der for øvrig «Kjerringa med staven» hadde sin tumleplass.

Ei tradisjonell stavkinne for kinning (kjerning) av smør fra melkefløte eller rømme.

Dette slottestevet ble i sin tid brukt som danselek på juletrefester og adre festlige sammenkomster.Teksten ble nedtegnet av Ludvig Mathias Lindeman på midten av 1800-tallet. Melodien er en gammel vandremelodi, trykket første gang i Paris under navnet «Bondedans fra Bergens Stift i Norge».
Sagnet sier at flere gårder i Hakadal hadde kuene sine på sommerbeite på Kongsvangsskog seter, helt nord i bygda, der Kjerringa med staven var budeie.
Bøndene klagde ofte over at de fikk for lite smør i forhold til melkemengda, som blir uttrykt i tekstlinja «åtte potter rømme, fire merker smør». Får du bare fire merker smør av åtte potter rømme, er du dårlig til å kinne.
Da er sammenlagtresultatene  er «kinna ferdig»:

Brutto:
1. Stig Rune Jacobsen Par (bedre siste turnering)
2. Tom Selmer Par
3. Jonny Sørensen +5

 

Netto:
1. Torbjørn Togstad -5 (best spillehcp)
2. Gunnar Ellingsen -5
3. Erik Økseter -5
4. Arne Andrew Bendigtsen -5

Klassevinnere:
kl 1, Stig Rune Jacobsen, Losby GK, 72
kl 2, Oddbjørn Elgstøen, Haga GK, 76
kl 3, Jon Langsholt, Skjeberg GK, 81
kl 4, Dagfinn Myhre, Losby GK, 84
kl 5, Henrik Strandvik, Gjøvik & Toten GK, 71 (netto)
kl 6, Else Ellinor Greftegreff, Hakadal GK, 74 (netto)
kl 7, Torbjørn A Togstad, Drøbak GK, 69 (netto)
kl 8, Henning Evensen, Oslo GK, 69 (netto)

Alle resultater, oversikt og påmelding for Sissener Classic Tour KLIKK HER 

Vi gratulerer alle premievinnere, deltakere og takker Hakkadal GK for nok en trivelig golfdag og ønsker alle lykke til videre med Sissener Classic Tour.