..og NSG-medlem inn i styret

Stor ståhei omkring greenfeeovernkomsten får sittende golfpresident til å understreke betydningen av samarbeid. 

NSGs styreleder og red. fulgte Golftinget tett i helgen. Ikke minst fordi vi hadde egen stand for å både vise oss frem, snakke med såvel daglige, som styre-ledere fra de ulike klubbene og dele ut vår nye brosjyre.

Det «store tema» på Tinget i år var Greenfeeoverenskomsten» – en avtale som sikrer at alle golfspillere fra alle klubber har tilgang til alle baner.
Enkelte klubber mener denne er utdatert og bør fjernes, mens andre hevder at det er denne avtalen som sikrer at golf kan kalles idrett for alle.

På NSGs stand på Golftinget presenterte vi også en massasjeløsning for å stimulere blodsirkulasjon i føtter og legger etter en strevsom økt…enten på banen eller Tinget.

I bunn og grunn handlet striden mest om «anstrengt» klubbøkonomi, da foranledningen for det hele strekker seg tilbake til  tiden da klubber uten bane tilbød rasende rimelige medlemskap, mens andre klubber måtte bruke millioner av kroner for å drifte banene for greenfee-spillere fra disse såkalte «Postkasseklubbene».

Men på samme måte som du får stadig mindre post i kassa har disse klubbene byttet ut postkassene med baner, og de utsatte klubbene  – fortrinnsvis i Oslo og Akershus – har medlemstilbud som konkurrerer med fjernmedlemskap og dermed gjør det fristende å bli medlem i klubben som ligger i nærheten av der spilleren bor.

Noe redaksjonen i høyeste grad oppfordrer til; bli medlem i en klubb nær deg og bruk også litt tid på å bidra til klubbens miljø.
Kanskje du til og med kan ta med deg en venninne eller venn og vise dem hvor morsomt dette «mystiske og mytiske» spillet er…

Mer om tinget kan du lese på HER

Mona Rivelsrud klar for styret i NGF

Hyggelig å registrere at NSG-medlem Mona Rivelsrud fra Ålesund GK ble valgt inn i NGFs styre. Hun har solid idrettslig bakgrunn både som utøver og organisator, samt kunnskap og erfaring fra hva det vil si å «drive butikk»…

Artig i lag
Red er av den ubeskjedne oppfatning at fortsatt gjenstår en betydelig salgsjobb for «Golfen» i Norge. Spillet har fortsatt en del myter å bekjempe, men mest av alt må vi viste stolthet og glede over dette magiske spillet, slik at folk fristes til å oppdage  hvilken enestående aktivitet dette spillet er – både for kropp og sjel – og ikke minst fellesskapsopplevelse..

Det handler om å ha det «artig i lag», som de sier i Hammerfest….